Foto: Prudence Earl

Wie mij kent, weet dat ik wel hou van uitdagingen en ‘challenges’. Ik hou ervan om mezelf te bewijzen en mezelf uit te dagen. Daarom leek het mij leuk om in plaats van één goed voornemen het hele jaar, mezelf elke maand een ‘challenge’ te geven waaraan ik me ga proberen te houden. 

Onlangs las ik ergens dat kleren kopen heel vervuilend is voor het milieu. Elk kledingstuk moet gefabriceerd worden en daar komen heel veel grondstoffen bij kijken. Daarnaast wordt het ook niet altijd in de meest correcte werkomstandigheden gemaakt. Denk aan de meeste kledingfabrieken in India. Mensen krijgen daar maar een hongerloontje om onze kleding in elkaar te steken.

Uitdaging

Na wat lezen, dit laten bezinken en verder scrollen op het internet, las ik dat iemand de uitdaging aanging om drie maanden geen kleren te kopen. Zelfs niet tweedehands.

Ondertussen kijk ik rond in mijn huis. Ik zie in mijn woonkamer altijd wel ergens een kledingstuk liggen, mijn wasmanden puilen uit en mijn kleerkasten zitten vol. Misschien is het wel niet zo’n slecht idee om drie maanden geen kleren te kopen . Wie mij kent, verklaart mij nu zot met dat ik volgende ga typen. Ik hou van kleren, ook schoenen, en ik hou van tweedehands.

Maar toch, om het jaar in te gaan met de eerste ‘challenge’, kies ik ervoor om drie maanden geen kleren te kopen. 

De regels

Mijn regels voor deze challenge zijn de volgende:
* Drie maanden geen kleren kopen, van 1 januari 2020 tot en met 31 maart 2020.
* Ook niet tweedehands kopen.
* Ook geen ondergoed of schoenen kopen.

Ik zal hier elke maand een update over geven om jullie te laten weten hoe het ermee gaat. 

Wens me maar veel succes!

Wie doet er mee?

Pin It on Pinterest

Share This