Respect voor de natuur,  Respect voor jezelf

Review: Deo van ‘Lekker in een potje’

Foto’s door Esmeralda Frederickx

Ik heb altijd een deodorant in mijn kastje op het werk, eentje in mijn sporttas en eentje in mijn badkamer.
Toen ik mij begon te verdiepen in ecologie en duurzaamheid, was dit één van de eerste dingen die ik wilde vervangen door een duurzamere variant. De spuitbussen en rollers die ik nog heb, kan ik opgebruiken met het sporten of op het werk. Maar voor op andere momenten wilde ik niet wachten tot deze op zijn.

Tijdens het boodschappen doen, viel mij deze deodorant op. Dit is de deodorant van ‘Lekker in een potje’. Een natuurlijke deodorant die in Nederland geproduceerd wordt. Op de achterkant staat er dat het een natuurlijke en en ‘vegan-friendly’ deodorant is. Pluspunten!

Ingrediënten: Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Brassica Campestris Seed oil, Lavandula Angustifolia Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Linalool, Geraniol, Limonene, Coumarin

De deodorant moet je met je vinger in je okselholte smeren. Hij smeert makkelijk uit en je hebt echt niet veel nodig. Voor een gewone doordeweekse dag doet hij zijn werk goed. Wanneer ik ga werken of sporten, gebruik ik graag nog eens deodorant om extra fris te zijn. 

Prijs

6,99 euro

Pluspunten

  • Natuurlijk
  • Ruikt super lekker naar lavendel; je hebt ook andere geuren
  • In een blikje, dus geen afval (blikje kan je hergebruiken)
  • Werkt goed, zeker als je niet extreem veel zweet

Minpunten

  • Ik kom er geen heel drukke dag mee door (met werken of sporten, want dan zweet ik veel)
  • Je moet hem met je vinger aanbrengen (vind ik niet zo hygiënisch)

Checklist

Dierproefvrij: Check.
Natuurlijk: Check.
Vegan: Check.
Zero waste: Check, als je het blikje hergebruikt en de papieren verpakking correct recycleert. 


Waar te verkrijgen?

Online: bij lekkerineenpotje.nl en bol.com
In de winkel: bij Albert Heijn (ook in België)

Besluit

Score: 8/10

Dit product is een aangename kennismaking met natuurlijke deodorants. Hij ruikt geweldig (ik hou van lavendel), hij werkt goed (zeker voor een doordeweekse dag) en hij is natuurlijk. Het metalen blikje ga ik zeker hergebruiken als het leeg is, dus het is voor mij ‘zero waste’. Ik raad deze deodorant aan!

2 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *