Bewust leven,  Respect voor de natuur

Review: Tandpasta van Ben & Anna

Foto’s door Esmeralda Frederickx

Sinds kort ben ik zoveel mogelijk producten aan het vervangen door een ‘less-waste’ of ‘zero-waste’ variant. Toen mijn tandpasta op was, besloot ik om geen tube te gebruiken (maar deze enkel door mijn verloofde te laten gebruiken). En ik ben op zoek gegaan naar een natuurlijke en ‘less-waste’ tandpasta. Toen ik een bestelling plaatste bij kudzu.be, viel mijn oog op de tandpasta van Ben & Anna. Ik besloot deze te bestellen.

Deze tandpasta komt in een kartonnen verpakking en zit in een glazen potje. Er is een spateltje bij geleverd om de tandpasta op een hygiënische manier eruit te halen. Handig!
De muntgeur komt je meteen tegemoet en ruikt zeer lekker fris.
Wat ik doe, is eerst mijn tandenborstel nat maken, tandpasta erop scheppen met het spateltje, en dan poetsen. De tandpasta schuimt lekker en smaakt erg fris. Het frisse gevoel verdwijnt niet snel en mijn adem stinkt ook niet.
Het enige nadeel is dat ik er wel op moet letten dat ik het spateltje ook elke keer proper maak. Anders durft er tandpasta op aan te koeken, wat niet zo hygiënisch is. Het ziet er ook echt niet proper uit.

Ingrediënten: Aqua , hydrated silica , sorbitol/hydrogenated starch hydrolysate , xylitol , calcium hydroxyapatite , ananasextract (ananas sativus) , lauryl glucoside , glycerin , aroma , xanthan gum , saliethee (salvia officinalis) , citric acid , kamille-extract (chamomilla recutita) , aloe vera (aloe barbadensis) , duindoornextract (hippophae rhamnoides) , pepermuntolie (mentha arvensis) , limonene , benzyl alcohol , sodium benzoate , potassium sorbate

Prijs

6,95 euro

Pluspunten

  • Smaakt fris
  • Zit in een glazen potje dat je kunt recycleren (of in mijn geval bijhouden om iets anders in te doen)
  • Poetst goed (schuimt goed en mijn tanden voelen nadien proper aan)
  • Makkelijk te verkrijgen

Minpunten

  • Het spateltje krijg je moeilijk proper
  • De kartonnen verpakking zouden ze perfect kunnen weglaten voor ‘less waste’
  • Bevat geen fluoride

Checklist

Dierproefvrij: Check
Natuurlijk: Check
Vegan: Check

Waar te verkrijgen?

Online: op kudzu.be, levenzonderafval.com, ecossentials.eu, biggreensmile.nl
In de winkel: Holland & Barrett

Besluit

Score: 8/10

Ideale tandpasta die ik zonder schuldgevoel gebruik (want veganistisch en ‘less-waste’). Doet wat hij moet doen en geeft een fris gevoel. Makkelijk te verkrijgen en eentje dat ik opnieuw zou kopen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *