Foto’s: wc-papier van The Good Roll, merkloze cup, schijfjes van ImseVimse, blokken van Boring Soap, Britafilter, vodden door Marco Verch, tandpasta van Ben & Anna, bamboetandenborstels door Marco Verch

Groen leven ofwel ecologisch leven zijn termen die je steeds vaker hoort. Zelf vinden wij het bij Heartfully Conscious belangrijk om hiermee bezig te zijn. Maar voor we grote veranderingen maken in ons leven, is het wel eens leuk om stil te staan bij wat we al doen.

Laat je inspireren door Esmee.

In de badkamer

 • Herbruikbare wattenschijfjes

  Ik heb in november een pakje van tien gekocht en had daarvoor al vier herbruikbare wattenschijfjes. Doordat ik nu een voorraadje heb, ben ik veel minder snel geneigd om de gewone wattenschijfjes te gebruiken. Ik grijp altijd naar de herbruikbare. Ik heb een waszakje hangen en gooi ze daarin na gebruik. Wanneer ik een was doe, gooi ik ze tussen mijn kleren. Super handig in gebruik. Ik heb toch al zeker twee tot drie rollen wattenschijfjes bespaard op een drietal maanden.

 • Tandenborstel van bamboe

  Ik heb een elektrische tandenborstel, maar ik grijp daar nooit naar. Ik poets liever manueel. Dus toen het tijd werd om mijn plastic tandenborstel te vervangen, heb ik niet lang getwijfeld. Ik heb gekozen voor eentje in bamboe.

 • Tandpasta in een glazen potje

  Ik heb deze maand een review geplaatst over de tandpasta van Ben & Anna en sindsdien gebruik ik geen andere meer. Die doet wat hij moet doen dus waarom zou ik teruggaan naar een tandpasta in een plastic tube? Wat ik wel nog wil proberen, zijn van die ‘toothy tabs’, met fluoride erin.

 • Shampoobar en conditionerbar

  Ik ben er nu twee van Savanna aan het uittesten. Daarover komt volgende week een review online. Ik kan je alvast verklappen dat ik fan ben en deze met veel plezier gebruik. 

In de rest van het huis

 • Een schotelvod in plaats van keukenrol

  Vroeger gebruikten we veel keukenpapier. Nu heb ik eens een voorraadje schotelvodden gekocht en sindsdien grijpen we daar sneller naar. 

 • Wc-papier van The Good Roll

  Dit komt in een papieren omhulsel in plaats van in een plastic verpakking. Je vindt deze online of bij sommige verpakkingsvrije winkels, zoals bij Tarra in Buggenhout. 

 • Geen water uit plastic flessen

  Wij gebruiken een waterfilter die we op onze kraan zetten. Om de zoveel maanden kopen we een nieuwe filter. Dit bespaart ons enorm veel plastic. Wij zijn alvast fan.

 • Een menstruatiecup in plaats van maandverband of tampons

  Veel minder afval en echt een uitvinding. Ik kan niet meer zonder!

Het zijn al kleine stappen die ik neem. Ik ben zeker van plan om mijn afval nog meer te beperken en doe mijn best.

Heb jij nog tips voor mij?

Pin It on Pinterest

Share This