Stockfoto

Een goede maand geleden liet ik jullie al weten dat ik de challenge aanging om drie maanden geen kledij te kopen. Ondertussen is het 26 januari wanneer dit bericht verschijnt en wou ik jullie toch een update geven over hoe het nu gaat met deze ‘challenge’.

Heel veel mensen verklaarden mij voor gek. “Esmee, jij gaat drie maanden geen kledij kopen?! Ben je gek geworden? (of oep z’n plat dialect:” zedde gij na helemaal zot geworrre ja?! “) Of:” Ja maar, hé, ik doe niet mee hoor. Zeker nu niet met de solden.”
Velen geloofden ook niet dat ik het ging volhouden. En eerlijk: we zijn 26 dagen verder en ik hou het nog steeds vol.

Straf, al zeg ik het zelf! Met de solden is het inderdaad een ‘challenge’ om vol te houden. Zeker wanneer je favoriete merken ‘sales’ houden, je beste vriendin je stuurt met: “ooh dit jurkje is leuk” en “zou ik dat kopen?” (Amber, just kidding, ik zie je graag hé *knipoog*). En wanneer je beseft dat je gewoon geen prachtige glitterjurk mag kopen voor je ‘meet & greet’ met je idool, Dita von Teese. Bij dat laatste heb ik gevloekt, hoor.
Maar het is bewust zijn.
Bewust zijn van deze ‘challenge’ en erbij stilstaan. Bij een kledingstuk eraan denken: nee Esmee, dat koop je niet. Bewust zijn dat ik genoeg kledij heb om drie maanden geen te hoeven kopen. Bewust zijn dat er andere manieren zijn om met de ‘meet & greet’ te kunnen schitteren. Zoals door samen te zitten met een vriendin en samen zelf een jurk te maken. Exclusief gemaakt door mezelf en door Mandy van Sewn By Vedder. Klinkt toch veel leuker dan ‘gekocht bij H&M’ . Ik ben fan, al zeg ik het zelf.

Dus 26 dagen overleefd en nog iets meer dan twee maanden te gaan.
Op 1 februari doen we er alvast een ‘challenge’ bij. Daar hoor je maandag meer over.
Als dat maar goedkomt…
Denken jullie dat ik het ga volhouden of niet? Ik ben stiekem wel benieuwd. 

Pin It on Pinterest

Share This