Ecologie

Review: Shampoobar en conditionerbar van Savan

Foto’s: Savan Cosmetics

In december was ik naar een kleine, gezellige kerstmarkt geweest waar startups bij elkaar stonden. Een vriendin van mij had daar een stand van haar onderneming. En ze stond naast de toffe eigenares van Ecossentials. Ik heb een fijn praatje met haar gehad. Nadien heb ik bij haar deze shampoobar en conditionerbar van Savan gekocht.

Shampoo en conditioner zijn echt ‘everyday essentials’, of toch wekelijks noodzakelijk bij mij. Toen mijn shampoo en conditioner op waren (ik vergeet even mijn kleine voorraad), vond ik het een logische stap om over te schakelen naar ‘bars’.

Ingrediënten

The holy guacamole shampoo bar: Sodium Cocoyl Isethionate, Aqua, Illite, Persea Gratissima oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Parfum, Coumarin
The let’s go coconuts conditioner bar: Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter, Behentrimonium Methosulfate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Parfum, Benzyl Salicylate, Amyl Cinnamal, Linalool, Isoeugenol

Gebruik

Ik leg even mijn haarroutine uit. Ik maak mijn haar nat, wrijf met deze shampoobar over mijn nat haar en gebruik het schuim om mijn haar te wassen. Dan spoel ik het uit, gebruik ik mijn zilvershampoo, laat deze even intrekken, en spoel deze uit. Dan wrijf ik met de conditionerbar over mijn haar, verdeel ik het product, laat het even intrekken en spoel het grondig uit.

Ervaring

Mijn haar voelt proper aan en niet droog. Ik moet elke douchebeurt een conditioner gebruiken omdat ik mijn haar beschadig door het kleuren. Met enkel shampoo heb ik echt een bos stro. Deze conditioner voedt goed en doet gewoon wat hij moet doen.

De geuren vind ik fantastisch. Vooral die van de shampoobar. Ik hou echt van zoete geuren zoals vanille, dus daarmee win je extra punten bij mij.

Prijs

9,95 euro voor de shampoo en 9,95 euro voor de conditioner

Pluspunten

+ ‘Less waste’. De papieren verpakking kan je recycleren.
+ ‘Budgetproof’. Ik vind 9,95 euro een mooie prijs voor een shampoo of conditioner.
+ De vanillegeur is fantastisch. (Ik zag dat je deze ook in rozengeur kunt kopen, maar daar doe je mij absoluut geen plezier mee.)
+ Makkelijk in gebruik. Het is eventjes wennen in het begin, maar ik ben fan.
+ Dichtbij gemaakt. Deze twee producten worden in de omgeving van Antwerpen gemaakt, wat ik een groot pluspunt vind.

Minpunten

– De verkrijgbaarheid. Je kan de bars enkel online vinden bij één webshop.

Checklist

Dierproefvrij : Yes!
Vegan: Yes!
Natuurlijk: Dit volgens mij ook, maar als ik hier de mist inga, vertel het mij dan zeker!

Waar te verkrijgen?

online bij ecossentials.eu

Score

8/10

Conclusie

Ik vind het lastig dat het enkel online te verkrijgen is. Je kan deze , bij de eigenares van de webshop in de avond in Antwerpen Stad ophalen , maar dat is enkel handig als je in de buurt van Antwerpen zelf woont. Verder vind ik het hele fijne producten die ik met veel plezier verder ga opgebruiken en eventueel wel opnieuw zou aankopen. 

3 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *