Ecologie

Opgemaakt in januari

Foto’s: Esmeralda Frederickx

‘Opgemaakt’-artikelen vind ik geweldig. Lezen welke producten iemand opgebruikt en de mening die ze erover geeft. Het is soort van ‘my guilty pleasure’. Dus waarom doe ik het zelf ook niet? Vandaar dit artikel. Ik laat je zien welke producten ik heb opgebruikt in januari en geef er kort mijn mening over. 

Migros – Vloeibare zeep: in september ben ik met mijn verloofde en ouders op reis geweest naar Zwitserland. We hebben daar een huisje gehuurd en toen zag ik dat er nergens een bus vloeibare handzeep was. Dus heb ik mij daar één gekocht om op z’n minst je handen na het toiletbezoek te kunnen wassen. Dit was de goedkoopste en is erg ‘basic’. Maar hij deed wat hij moest doen: je handen proper maken. En hij rook lekker.

Lush – Mamma Mia shower scrub: Dit was een limited edition voor moederdag. Een felroze bodyscrub die lekker rook. Deze is op basis van zout, wat ervoor kan zorgen dat hij prikt als je een wondje hebt. Ik hou van een goede scrub en Lush vind ik een heel fijn merk. Dus yes, er komen zeker nog bodyscrubs van Lush hier in huis.

Isana – Trocken Shampoo helles Haar: Wanneer ik naar Duitsland ga, koop ik graag een voorraadje producten aangezien ze daar goedkoop zijn. Dit was een droogshampoo van het huismerk van Rossman. Een fijne droogshampoo die deed wat hij moest doen. Als ik nog eens naar Duitsland ga, koop ik deze misschien wel opnieuw.

Everyday – cotton pads: Simpele wattenschijfjes van het huismerk van Colruyt. Ondertussen heb ik herbruikbare wattenschijfjes en gebruik ik deze enkel om nagellak te verwijderen. Ze doen wat ze moeten doen.

Balea – Swirled kisses lippenbalsem: Deze had ik in mijn uniform van het werk zitten. Ik vind het altijd fijn om een lippenbalsem op zak te hebben. Deze gaf een subtiel kleurtje aan mijn lippen. Hij is van het huismerk van DM, een drogist in Duitsland. Deze was goedkoop maar ik denk niet dat ik deze nog opnieuw koop. Als ik door mijn voorraad lippenbalsems ben, ga ik echt letten op de ingrediënten en ervoor zorgen dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn. Dat is deze absoluut niet.

Davines – Melu conditioner: Davines is een kappersmerk. Naast deze conditioner had ik ook de bijbehorende shampoo gekocht. Ik heb hier toch vrij lang mee gedaan (ik wissel ook af tussendoor). Deze liet ik altijd eventjes intrekken. Hij zorgde ervoor dat mijn haar zacht werd. Toch moest ik heel goed uitspoelen want soms had ik nog stukjes conditioner in mijn haar. Niet echt prettig. Deze koop ik dus niet opnieuw.

Rituals – Honey Touch bodycream: Dit is al een oudere verpakking van Rituals en had ik nog in mijn voorraadkast liggen. Deze was een heel fijne bodycream die mijn huid goed hydrateerde en rook heel lekker. Maar Rituals heeft zoveel andere lekkere geuren die ik net iets fijner vind, dus deze koop ik niet snel zelf.

Balea – Micellair water: Fijne budget-variant van de micellaire waters. Deze gebruik ik om mijn gezicht snel te reinigen. Het deed zijn werk en was fijn in gebruik.

Estée Lauder – Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme: Een ‘anti aging’-crème die ik in een setje kreeg. De substantie voelde fijn aan, maar Estée Lauder is niet dierproefvrij, dus deze koop ik nooit in het groot.

Balea – Beauty Effect Nachtcrème: Was aangenaam in gebruik, maar zal ik zelf niet opnieuw kopen. Op het einde merkte ik dat mijn huid deze toch niet zo aangenaam vond. Ik werd soms zelfs rood.

Boots drugstore tandpasta: Toen ik op citytrip in Londen was, had ik ‘toothy tabs’ van Lush mee. Die werkten toch niet zoals ze moesten, dus heb ik een ‘basic’ tube tandpasta gekocht. Die is nu op en ondertussen ben ik overgeschakeld op een ‘zero waste’-variant van Ben & Anna.

Tandenborstel: Simpele tandenborstel. Kan er niet veel over zeggen. 

Dan heb ik ook drie make-upproducten opgemaakt. Whoohoow!

Essence – Stay 16h concealer: Een goede ‘basic’ concealer die doet wat hij moet doen: roodheden bedekken. Hij is ook erg budgetproof (zo’n 3 euro max.) Zou ik zeker opnieuw kopen!

NYX – Total control drop foundation in Porcelain: Dit is zo’n fijne foundation! Erg budgetproof (kost max. 10 euro) en dit is de kleur die werkt voor mij. Voor een sneeuwwitje als mij is het echt een ramp om een goede foundation te vinden die in mijn kleur is. Deze koop ik zeker opnieuw!

Lancôme – Hypnose doll eyes mascara: Deze heb ik ooit gratis gekregen in een goodiebag. Fijne mascara, maar niet dierproefvrij, dus deze koop ik niet opnieuw. 

Wow, ik heb elf producten opgemaakt! Niet super veel, maar ik heb mij ook niet gefocust op het opmaken. Ik merk dat als ik mij hier echt op focus, ik nog meer opmaak en kan wegdoen. De meeste producten zijn wel heel fijn en sommige koop ik zeker opnieuw. 

Vinden jullie het fijn om te lezen wat ik opmaak? Of totaal niet? Laat het me zeker weten! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *