Bewust leven,  Challenge,  Eerlijke mode

Challenge: 3 maanden geen kledij kopen : de laatste update

Dit was het laatste kledingstuk dat Esmee heeft gekocht en de handtas op deze foto , van Matt & Nat gebruikt ze zelf nog elke dag.

Ondertussen zijn begin April en kan ik het van de daken schreeuwen. Ik, Esmee , heeft het volgehouden om drie!!!!! maanden GEEN kledij te kopen. Ik voel mij zo trots nu.


Drie maanden geleden had ik hier aangekondigd om vanaf 1 januari tot 31 maart geen kledij te kopen. Iedereen in mijn omgeving verklaarde mij gek en dacht dat ik het niet ging kunnen halen.
Ondertussen was ik alternatieven aan het zoeken voor mijn fantastische outfit voor mijn meet en greet met Dita Von Teese, wou ik zelf een jurk maken waarop ik de reactie kreeg dat stof kopen voor een kledijstuk ook gewoon wordt aanzien als kleding kopen en dat ze dacht dat ik het toch niet ging kunnen.
Wel , de stof heb ik niet gekocht, want ik ging dan gewoon in mijn kleerkast kijken. Nu is het coronavirus ertussen gekomen waardoor de meet en greet niet is doorgegaan en ik dus geen jurk moest voorzien. Dus minder temptation om toch niet te zwichten.

Nu , ik heb het soms wel moeilijk gehad. Want ik wou een yogabroek kopen en dan opeens zei een vriendin: ja maar esmee, en u challenge dan? Juist ja , die was ik vergeten. Nu de yogabroek heb ik niet gekocht, dus geen schade aangericht.
Ondertussen nog steeds niet gekocht want ik heb in mijn kleerkast gekeken en een sportlegging doet het even goed als yoga broek. Als die kapot is , dan zal ik zien voor één die ook ecologisch verantwoord is.

Ik verbaasde mij zelfs door niet op 1 april meteen kledij te kopen. Iets dat ik dacht te doen toen ik startte.  Gisteren (3 april) heb ik wel gezwicht. Ik heb mij sandalen gekocht (die al heel lang op het lijstje stonden, waar ik continu over bezig waren) omdat ik een kortingscode van 25 procent had gekregen. Over de sandalen horen jullie binnenkort ook meer want pluspunt: ze zijn vegan en naar mijn gevoel verantwoord. Meer daar over binnenkort! 

Wat heeft deze challenge met mij gedaan? Wel , ik ben veel bewuster qua kledij. Momenteel ben ik eindelijk door al mijn was aan het geraken en ga ik binnenkort mijn kleerkast eens uitstorten (man ik heb echt veel kleren) en ga ik eens grondig zien wat ik eigenlijk allemaal heb. Ik probeer pas iets nieuws te kopen als ik iets niet gelijksaardig heb in mijn kleerkast en als ik er even heb over nagedacht (een week bv.) zodat ik zeker geen impuls aankopen doe. Als ik iets koop moet het ofwel tweedehands zijn ofwel van een ecologisch merk , ik wil niet meer meedoen met de fast fashion trend maar gewoon gelukkig zijn met mijn kleding en daar echt geniet van hebben. Zoals ik nu bezig ben maar dan gewoon volhouden.

Ik ben blij dat ik deze challenge heb gedaan, het heeft voor vele inzichten gezorgd bij mij en het was goed dat ik deze 3 maanden heb gedaan, maakt het makkelijker om vol te houden merk ik.

Qua kledij: welke merken kopen jullie of op welke webshops shoppen jullie momenteel? ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *