Ecologie,  Respect voor de natuur,  Respect voor dieren

Breng meer kleur in je leven

De lente is volop in het land. Ik ben dan ook vastbesloten ondanks deze quarantaine om wat meer kleur in mijn omgeving te brengen. Vorig jaar ben ik samen met Bosdroom vzw en met de mensen van Minitree een crowdfundactie gestart rond het langste bloemenlint. Dit project in West-Vlaanderen lukte en kreeg steun van het landschapsfonds dat georganiseerd werd door het Regionaal Landschap Westhoek.

De bedoeling van het bloemenlint was en is nog steeds om mensen met elkaar te verbinden via hun tuinen. We planten samen bloemen, hondsrozen, laagstammige appelbomen,… Zo vormen we een lint dat de bijen, insecten en vogels ten goede komt. Ook als mens krijg je er iets voor terug in de vorm van prachtige bloemen, heerlijke appels of rozenbottels om thee mee te maken. 

Onze crowdfunding is gelukt, maar door de huidige maatregelen kunnen we nog niets planten. Intussen hebben we echter een nieuw plan. Wat als we meer kleur in ons leven brengen door allemaal massaal zonnebloemen in onze tuinen te planten? En om het extra leuk te maken, kunnen we hier een wedstrijd aan koppelen.

Zin om mee te doen?

Je helpt de natuur en brengt mensen bij elkaar. Dit is het plan:

  1. Koop zaad van zonnebloemen. Je kan dit vinden in veel vogelvoeders die je misschien al gebruikt om de vogels in je tuin eten te geven. Of je kan vzw Bosdroom steunen om tegelijk ook hun eerste stukje bos aan te kopen en de natuur verder te ondersteunen. Je betaalt 5 euro voor een zakje zaden (met verzendkosten inbegrepen). Je kan dit doen door een mailtje te sturen naar [email protected] (vandaar help ik het bloemenlint te coördineren).
  2. Zaai de zonnebloemen op een geschikte plek in je tuin of in een grote bloempot. Om het extra leuk te maken, kan je ondertussen ook zaadbommen maken met andere bloemzaden. Deze kan je uitgooien voor een extra bloemenpracht die bijen en andere insecten vooruithelpt.
  3. Zin om je buurt op te fleuren? Deel dan ook zaad van zonnebloemen uit aan de buren en steek er een leuk briefje bij. Zo fleur je nu iemands dag op, help je het lint uit te breiden en kunnen later ook genieten van extra kleur in de tuin.
  4. Als je zonnebloemen over enkele maanden volgroeid zijn, stuur je een leuke foto naar het team van Heartfully Conscious. We kiezen dan de meest originele foto, die een leuke prijs krijgt. Later meer nieuws over deze actie, dus hou zeker onze sociale media in de gaten.

Laat ons hier in de comments al even weten of je meedoet. Veel plezier en succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *