Respect voor jezelf

Afspraken met… mezelf

Foto: Enikő Tóth via Pexels

In deze surreële coronatijden heb ik me voorgenomen om afspraken te maken met …. mezelf. 

Omdat we in ons ‘kot’ moeten blijven, vallen veel dingen weg. Gedaan met het wekelijkse zwempartijtje met vriendinnen en de kopjes koffie achteraf, voorbij het snuisteren tussen de boeken in de bib of de bezoekjes aan rommelmarktjes. En ook gemaakte afspraken voor verjaardagspartijtjes werden  geschrapt. Het geeft ons het gevoel dat we plots zeeën van tijd krijgen. Dat gevoel creëert, bij mij alvast, alweer verwachtingen. “Ein-de-lijk tijd om te doen wat ik al zo lang wilde doen.”

Resultaat?

Maar naast het thuiswerken en het huishouden kom ik eerlijk gezegd tot weinig, bijna tot niets. Die rommellade roept me tot de orde en vraagt om orde, stapels artikels en boeken die  gelezen willen worden, onafgewerkte collages die wachten op een deftig eindresultaat, de afgedrukte workout-oefeningen die wezenloos blijven liggen, …

Doelen

Ik trap in de val te veel te willen doen. Daarom heb ik me voorgenomen een zekere mildheid naar mezelf te tonen. Als dat geen staaltje zelfzorg is. 
In de praktijk blijf ik werken en hou ik mijn huishouden draaiende, maar daarnaast maak ik per dag maximum twee afspraken met mezelf. Dat kan gaan van het opruimen van mijn handtas (“Opruimen? I love it!”), het lezen van een artikel, het beluisteren van een podcast tot het verpotten van een plant. Ik plan de doelen (max. twee per dag) op voorhand in en schrijf ze op. Dit zijn afspraken met mezelf en ze geven me alvast een goed gevoel en houvast in deze onzekere tijden.

Herkenbaar? 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *