Met dit weer is het echt belangrijk om je zeker goed in te smeren, zeker als je een sneeuwwitje bent zoals ik. Bij mij gaat het namelijk van een wit velletje naar een rood als ik verbrand en dan terug wit. Bruin bestaat niet in mijn kleurenpallet (van mijn huid hé mannen). Dus ik heb mij erbij neergelegd en hoewel ik rood heel graag zie, toch liever niet voor mijn huid.

Na lang zoeken en opzoeken en vergelijken, heb ik een geschikte partner in crime gevonden namelijk de zonnecrème van Amazinc. Dit is een minerale zonnecrème dat ook vegan is. De meeste zonnefilters die je vind in de winkel zijn chemische. Deze zijn eigenlijk niet goed voor je huid en ook niet voor de natuur. Deze bevatten vele chemische stoffen die je huid kunnen irriteren.Deze filters zijn namelijk ook schadelijk voor de koraalriffen en daar wil ik niet aan meedoen. Je kan beter kiezen voor een minerale zonnenfilter. Deze zijn beter voor je huid omdat die geen chemische stoffen bevatten. Daarnaast voel ik mij ook beter bij een natuurlijk product met een minerale filter dan met een chemische toevoeging.

Terug naar de zonnecrème van Amazinc. Ik geef al eerst eventjes de ingrediënten mee.

Almond oil, Jojoba oil, Olive oil, Olive Squalene, Mineral shield light = Zinc oxide (non nano) + magnesium oxide, Triticum vulgare germ oil, almond wax  (hydrogenated almond oil), rosmarinus officinalis leaf oil, tocopherol

Zoals je ziet: eerst heel veel oliën. Vandaar ook dat je eerst goed moet schudden met deze fles voor je hem opbrengt. Dan zie je zinc oxide (non nano) en magnesium oxide. Volgens Amazinc is dit een goede combinatie van mineralen als UV filter en goede eigenschappen aangebracht op je huid (welke goede eigenschappen is de vraag maar het is wel geweten dat magnesium het beste wordt opgenomen door je huid). Door dat er non-nano bij zinc oxide staat , ga je een witte waas hebben. Deze witte waas beschermt je huid tegen de zon.
Eerlijk? ik kan niet witter worden dus voor mij is dit geen probleem. 

Deze zonnecrème heeft een factor 50 en dat heb ik als sneeuwwitje wel echt nodig. Hij brengt stroever aan als een andere zonnecrème maar daardoor ga je juist goed smeren en er voor zorgen dat je echt elk plekje hebt gehad op je huid. Verder ben ik met deze zonnecrème nog niet verbrand en dat is wat voor mij belangrijk is.

Prijs: je hebt 2 varianten.
– 100 ml en die kost 21,45 euro
– 150 ml en die kost 24,95 euro

Pluspunten:
– Vegan
– Natuurlijk
– Factor 50 (echt een ramp om te vinden in natuurlijke zonnencremes)
– De verpakking is van aluminium, dus geen plastic
– Beschermt mij tegen de zon

Minpunten:
– een witte waas, maar door opzoekingswerk heb ik geleerd dat dit is wat je beschermt tegen de zon, dus ik neem het eigenlijk voor lief

Dierproefvrij/natuurlijk/vegan: Drie keer check

Waar te verkrijgen: Online via Amazinc skincare, Ecossentials of Robyne.

Score: 10/10: Dit product doet wat het moet doen, is natuurlijk, beschermt mijn huid en zit niet in een plastic verpakking. Ik ben fan!

Pin It on Pinterest

Share This