Bewust leven

Wat het coronavirus voor mij veranderd heeft

Ondertussen zijn we al meer dan drie maanden verder. Ongeveer drie maanden geleden stond heel België op zijn kop door de uitbraak van het corona-virus. België ging in een soort van “lockdown”. Een echte lockdown zoals in Spanje of Italië was gelukkig niet nodig.

De winkels gingen sluiten, de cafés en restaurants gingen toe. Je mocht enkel nog buiten voor te wandelen (en liefst dan nog met je hond) en thuiswerken werd de norm.
Ik kreeg zelfs een bewijs van het werk via e-mail dat ik verplicht was om op de baan te gaan om naar mijn werk te komen, want thuiswerk was in mijn geval geen optie. Ik werd van gewoon Esmee de verpleegkundige opeens gebombardeerd naar Esmee de held. Want opeens waren zorgverleners helden.

Nu zijn we gelukkig een paar maanden verder en is het gewone leven toch terug op gang aan het komen. Je mag terug op café je biertje drinken en je mag terug buitenshuis iets gaan eten. Naar de winkel gaan voor een jurkje mag ook opnieuw. Zoals ik zeg, het gewone leven dus.

Toch heeft de “lockdown” ervoor gezorgd dat bepaalde hobby’s opeens stop werden gezet en was er ruimte. Ik was de persoon dat altijd weg was, van hier naar daar reed. Ik was bezig met burlesque, soms poseerde ik voor iemand zijn lens. Thuis zijn was een zeldzaamheid en opeens moest het, door corona.

Wat een genot, gewoon kunnen thuis komen, mij niet moeten opjagen om nog naar daar te gaan of ergens anders. Ik had tijd voor mijn huishouden te doen, ik had ruimte om gewoon stil te zitten en een boek te lezen. Ik spendeerde veel meer tijd met Tina. Ik kreeg ademruimte. En ik genoot. Van. Elke. Vrije. Minuut.

Nu is het oké om terug te gaan dansen in lesverband en waarschijnlijk gaat er binnenkort terug ruimte zijn voor op te treden. Toch heb ik besloten om te stoppen met burlesque. Geen podium meer voor mij, geen glamour en glitter maar vooral: geen drama meer. Want dat laatste stond voor mij de laatste tijd synoniem met burlesque. Meer slow living , genieten van een koffie buiten in de zon met Tina aan mijn voeten. Genieten van fijne wandelingen met haar en Yarrith. 

Dus eigenlijk heeft het coronavirus op mijn persoonlijk leven echt voor een shift gezorgd. Waar ik dacht dat ik gelukkig werd van continu weg te zijn, ben ik nu juist gelukkig als ik regelmatig thuis ben en gewoon thuis kan zijn zonder een immens lange to do lijst.
Ik merk ook dat ik gelukkig word van gewoon te kunnen werken voor heartfullyconscious, de blog en alsook de instagram. 

Kort gezegd:
Ik geniet nu meer van slow living, van thuis zijn met Yarrith en Tina. Van dingen in het huishouden doen en van te werken voor Heartfullyconscious. Dus in dit opzicht: dank u corona want ik weet niet of ik anders tot dit inzicht was gekomen. 

5 reacties

 • Oma

  Dat is geweldig niet dat ik ergens bezwaren tegen had ….maar denk dat Yarrith en Tina ook meer van jou willen genieten ❤️❤️❤️

 • Shiva

  Wat heerlijk om dit te lezen… geniet ervan!!!! Covid19 heeft ons geleerd wat en wie écht belangrijk en levensnoodzakelijk is in onze levens. Je hebt maar 1 leven… leef het bewust! Covid19 of niet… 🙂

 • Martine

  Fijn Esmeralda dat je zo’n beslissing zo op je gemakje kan nemen. Dat betekent dat je er volledig achter staat en. Hopelijk zijn er nog mensen die “dank zij” Corona hun leven op een positieve manier in handen nemen. Ik wil natuurlijk niet bedoelen dat burlesque dansen en optreden niet positief zou zijn hé.

 • Conny

  Mooi en inderdaad… Op bepaalde momenten in je leven.. wat het ook mag zijn .. vat je plots die klik… Gelukkig heb je niet zolang over gedaan dan ik… Mijn klik is er in december 2019… Op 53 jarige leeftijd gekomen… Na veel ups en downs qua gezondheid… Wou me nuttige voelen.. bevestiging krijgen… Alles ten koste van mijn gezondheid.. nu 7 maanden later geniet ik nog steeds van mijn besluit… Rust en genieten van het leven… Al zijn het maar van de kleinste dingen des leven… Maar het doet zo’n goed ! Esmee doe zeker zo verder lieverd ♥️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *