Respect voor dieren

Captain Cork: Een handtas uit kurk

Foto’s: Esmeralda Frederickx

Via instagram werd ik benaderd door Captain cork met de vraag of ik een samenwerking met hen zag zitten.
In ruil kreeg ik een handtas uit hun basic collectie, die ik dan mag reviewen hier en op onze instagram.
Eerlijk? Hier moest ik niet lang over nadenken. Ik volgde Captain cork al een tijdje en was al eventjes aan het azen op een mooie handtas van hen. Dit was dus een droom die uitkwam.

Eerst wat meer uitleg over Captain Cork:

Ina, het gezicht achter Captain Cork is opgegroeid met ecologie als een belangrijk thema. Mompreneur, veganist en bewuste vrouw: Dit is Ina heel kort samengevat. Ze heeft als vrouw een heel groeiproces meegemaakt en besloten om als zelfstandige vrouw door het leven te gaan. Zo heeft kurk vele voordelen op vlak van ecologie. Zo komt bv. kurk helemaal tot zijn recht door zijn verzorgers, die dit met passie doen. De verzorgers, de kurkboeren, daar ziet Ina vakkundig op toe dat ze een goede verloning krijgen. Daarnaast zorgen de kurkbossen voor een uniek ecosysteem en houden ze kostbaar grondwater vast. Een goed alternatief voor leder of vegan leder dus!

Ik heb de Nora, zadeltas in natuur ontvangen. Deze kan je hier vinden. Deze is dus gemaakt uit kurk, dat als voordeel heeft dat het veganistisch en natuurlijk is. Door het productieproces, waar Captain Cork streng op toeziet dat het eerlijk verloopt, is het ook fair fashion.

Dus: Vegan, natuurlijk en fair fashion. Ik ben al fan! 

De handtas zelf: ik vind de tas heel handig in gebruik. Ik krijg er mijn portemonnee in (die niet bizar groot is) , mijn klein portemonneetje voor klein geld , een herbruikbaar rietje en een spork. Daarnaast heeft het een klein vakje voor mijn sleutel en zit er standaard een lippenbalsem in. Ik krijg hem ook makkelijk in mijn mini lockertje in het werk, extra pluspunten!

Zoals je hierboven op de foto ziet, is de grootte handig en praktisch. Het is een ideale alledaagse tas met een extra touch. Door het kurk, krijg ik regelmatig vragen over deze tas want eerlijk: dit zie je toch niet vaak.

Daarnaast heb ik er ook een tashanger bij gekregen en als extraatje een kurken mondmasker. Het mondmasker kan je hier vinden. Er is ruimte om een filter in te steken en kan perfect gewassen worden.

Als kers op de taart plant Captain Cork voor elke aankoop ook een kurkenboom. Dus je krijgt een leuke handtas en je plant een kurkenboom. Hoe zalig is dat wel niet?

Eerlijk is eerlijk: Ik vind de tas ideaal voor elke dag. De tas is vegan, natuurlijk en fair gemaakt want voor mij echt pluspunten zijn. 

Trouwens: Moesten jullie ook een handtas van Captain Cork willen kopen, gebruik dan zeker de kortingscode: Esmeralda bij de check-out. Je krijgt hiermee zelf 10% korting én een tashanger er gratis bij. Zo moet je nooit je geliefde tas op de grond zetten.

Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Echter is mijn mening eerlijk en oprecht. Deze is niet beïnvloed door derden. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *