Voeding en dranken

Maak kennis met Ripley en … de kracht van thee

Foto: Geert Pieters / @shotsbywolf via Instagram

Mijn naam is Ripley (@thejungalista) en ik ben een creatieve octopus in de social media, event en showbizz sector. Naast dit alles ben ik een ware ‘Urban Jungle Queen’ (move over Poison Ivy) met meer dan 50 planten in huis waaronder eentje waar al mijn artikels over zullen gaan… namelijk de ‘Camellia Sinensis’ die in de volksmond ook wel de theeplant wordt genoemd.

Vanaf juli 2020 vervoeg ik dus het Heartfully Conscious team als maandelijkse thee-blogger.

De komende maanden zal ik jullie kennis laten maken met de oorsprong van thee, het proces dat er voor zorgt dat dit geliefde drankje zo heerlijk afsmaakt, tisanes en infusies (geen thee!), hoe je het perfecte kopje thee zelf kan brouwen, recepten met thee bladeren en matcha poeder en veel meer!

Ikzelf heb mijn ‘Camellia Sinensis’ kennis vergaard door een opleiding tot thee sommelier te volgen, veel tijd in theehuizen door te brengem, workshops te volgen en enkele jaren als theeblogger actief te zijn geweest. Thee is voor mij magie, een medicijn, een zen moment, quality time, een levensstijl. Doordat thee zoveel varianten heeft is er voor elke mood, kwaal of seizoen wel een perfecte kop van deze drank. Een uitgebreide blogpost over ‘de oorsprong van thee’ komt er volgende maand aan, vandaag laat ik jullie (met een kopje thee?) achter met enkele leuke  weetjes.

Tot volgende maand!

Je kan me ondertussen terugvinden op Instagram als @thejungalista

Xo, Ripley

WIST JE DAT….

  • New York de geboorteplaats is van het theezakje? In 1908 had een lokale thee handelaar het lumineuze idee om zijn handelswaren in zijden zakjes te bewaren zodat deze veilig vervoerd konden worden. Just add water en je hebt…
  • De thee industrie in India stelt per jaar meer dan 1 miljoen mensen te werk.
  • Siberië gebruikte tot de 19e eeuw solide blokken thee als… betaalmiddel.
  • Midden 18e eeuw stond Gin op #1 als favoriete drank van Groot Brittannië … tot thee in het plaatje kwam. Forever #1!
  • Turkije staat wereldwijd op nummer 1 als land met de meeste theedrinkers! België en Nederland staan zelfs niet in de top 20. Oeps…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *