Ik blog nu al even productgericht voor Heartfully Conscious, maar samen met Esmee hebben ik beslist dat ik het vanaf nu anders ga aanpakken. Geen productinformatie meer, maar mijn persoonlijk verhaal en ervaringen over hoe ik bij mijn gezin en bij mezelf holistische geneeskunde toepas. Ik ga jou meenemen in mijn dagelijks leven, zowel in de goede als in de slechte tijden, om op die manier aan te tonen dat het leven bij iedereen niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar ook dat holistische geneeskunde echt werkt. Ik wil herkenbare verhalen brengen en jou helpen om op een holistische manier alles aan te pakken.

In heel veel gevallen hebben we helemaal geen in laboratorium ontwikkelde medicatie nodig. Dus kort samengevat ga ik jou wegwijs maken in de holistische geneeskunde aan de hand van mijn eigen ervaringen. Deze maand neem ik je mee naar mijn recentste mentale crash. Mijn lichaam is fysiek tegelijkertijd ook gecrasht maar ik wil me deze keer echt toespitsen op het mentale gedeelte.

Roller coaster

De maanden juni en juli waren voor mij heel rare maanden. Ik leek wel continu op een ‘roller coaster’ van emoties te zitten. In juni was alles heel druk of beter gezegd hectisch! Die maand wou ik heel graag mijn doel bereiken om te ‘upranken’ binnen mijn team. Ook was dit de maand waarin mijn boek uitkwam en daar moest nog heel wat aan verbeterd worden qua spellingsfouten, lay-out en foto’s. Ook wou ik mijn NatureWise-volgers niet in de steek laten en deed ik een upgrade aan mijn website i.v.m. workshops. Daarnaast was er natuurlijk als belangrijkste mijn gezin, zij staan altijd op de eerste plaats. Moest ik dit alles klaarkrijgen in één maand? Nee, niet alles maar er was een reden waarom ik zoveel wou doen. Ik wou bepaalde gevoelens niet toelaten en smeet me daarom dus op het werk. 

Vlucht

Die gevoelens die ik niet wou voelen kwamen door het nieuws dat mijn mamsie (in theorie mijn tante, in de praktijk mijn moeder) de diagnose borstkanker stadium 2 gekregen heeft. De eerste in onze familie, geen enkele voorgeschiedenis. Het was echt een zware klap want zo een lieve, zorgzame vrouw verdient dit echt niet. Niemand trouwens, maar dit staat echt zo dicht bij mij dat ik niet snap waarom juist zij. Misschien snap je dit gevoel wel. Je zou je voor minder storten op je werk om dit alles niet te moeten voelen. Dit heet de ‘fight or flight’ (vecht- of vlucht-) reactie. Hoe iemand in zo een situatie reageert, hangt af van persoon tot persoon. Ik koos dus voor de vluchtreactie.

Crash

Begin juli, nadat ik alle doelen had bereikt voelde ik me raar. Ik voelde me niet gelukkig met het feit dat ik mijn upranking had behaald, ik was niet gelukkig met het feit dat mijn boek, desondanks het thema het toch wel al goed had gedaan en mijn website op punt stond want ik had de kleuren ook nog eens ‘snel’ aangepast. Ik had dus heel wat dingen die me gelukkig hadden moeten doen voelen, maar dat was ik niet. Ik viel in een put en crashte zowel mentaal als fysiek. Ik voelde opeens alle emoties die ik eigenlijk al had moeten voelen op het moment het nieuws van mamsie kwam, maar ik denk dubbel zo hard. 

Tijd voor mezelf

Op aandringen van mijn “vangnetten” rondom mij en omdat het ook echt gewoon niet meer ging, besloot ik tijd voor mezelf te nemen. Geen werk, dingen die ‘moeten’, geen strijd tegen de tijd, enz. Alleen mijn gezin en tijd voor mezelf om te rusten, mediteren, spiritueel te groeien en mezelf te ondersteunen met essentiële oliën. De natuur en de mens zelf zijn vaak krachtig genoeg om voor healing te zorgen. Na twee weken voelde ik me mentaal al veel beter en vrijer. De emoties ben ik bewust gaan voelen en heb ik met hulp van holistische therapieën dit alles kunnen verwerken.

Sterker

Ik ben nu sterker dan voordien want ik ben weer wat gegroeid in wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben er van overtuigd dat wanneer ik geen beroep had gedaan op het holistische leven, ik nog veel dieper was gevallen, maar ook dat de antidepressiva die je krijgt wanneer je op zo een moment naar de dokter gaat, me alleen maar onderdrukt hadden en me niet hadden geholpen om alles te plaatsen. De natuur onderdrukt niets, ze helpt je alles te verwerken op de manier zoals het eigenlijk hoort, in plaats van je ‘gevoelloos’ te maken zoals medicatie.

Wil je graag dat ik dieper inga op de therapieën die ik gebruikt heb om deze ook bij jezelf te kunnen toepassen? Laat dit dan zeker weten want ik deel heel graag mijn ervaring en kennis met jou! Je kan je antwoord en eventuele vragen stellen openbaar in de comments of je kan Esmee of mij een privéberichtje sturen.

Veel liefs

Tina

PS Volg me zeker ook via Instagram (@diy_naturewise), Facebook (@DiyNatureWise) en mijn blog (www.naturewise.be). 

Pin It on Pinterest

Share This