Bewust leven,  Respect voor jezelf,  Spiritualiteit

Spiritueel leven: Wat betekent dat voor Esmee?

Foto’s: Esmeralda Frederickx

Zoals jullie wellicht door hebben, ben ik de laatste tijd meer en meer bezig met spiritualiteit. Omdat spiritualiteit een breed begrip is, leg ik graag eens uit wat het voor mij betekent.

Al sinds mijn tienerjaren ben ik bezig met spiritualiteit. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik vaste klant was bij een spirituele winkel in Willebroek en daar mijn eerste set tarotkaarten kocht. De gekende ‘rider waite’. Ook qua edelstenen was ik een echte fan.

Maar eigenlijk was ik die liefde en dat gevoel ermee kwijt tot december 2019.

Heel stom leerde ik onze gastblogger Tina kennen. Tina is aromatherapeute en bezig met etherische en oliën. Ik leerde de etherische oliën kennen door haar en praatte hier met vriendinnen over. Dit leidde dan naar edelstenen en ik was vertrokken.

Het voelde als thuiskomen voor mij. Praten over de passie (die er altijd heeft gezeten) over tarot en orakelkaarten. Over edelstenen, de werking ervan, over chakra’s, de volle maan. Ik was weer helemaal in de ban.

Ondertussen ben ik er toch dagelijks mee bezig. Spiritueel leven is voor mij een manier geworden om bewust te leven. Zo ben ik bezig met de maanstanden, probeer ik een ritueel te doen met volle en nieuwe maan. Ook vind ik het leuk om kennis te vergaren over kruiden. Kruiden hebben eigenlijk wel heel veel mooie eigenschappen waar we niet zoveel van weten. Daarnaast pak ik regelmatig mijn tarotkaarten erbij , om zo inzicht te krijgen in bepaalde situaties en mezelf. Voor mij hoort er ook meditatie bij. Tot rust komen in deze drukke maatschappij en tot rust komen in mezelf. 

Het zal je ook niet verbazen dat ik alsnog veel bezig ben met etherische oliën en ook het gevoel heb dat het mij helpt. 

Nu, ik kan hier uren over doorgaan maar misschien is het leuker dat ik binnenkort praat over hoe de aparte gedeeltes invloed hebben op mij en hoe ik ermee omga.

Volgende maand kan je alvast een artikel verwachten over leven met de maanstanden en hoe ik dit in de praktijk doe.

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Één reactie

 • Lilith

  waaauw! Ik heb ook onlangs mijn liefde voor de Tarot herontdekt na vele jaren zonder.
  Zoals ik op instagram al aangaf, is spiritualiteit voor mij toch vooral practical magick: ecobewustzijn en veganisme. Want ik begrijp niet goed hoe je met subtiele energieën als kristallen en tarotkaarten kunt werken, heldervoelend zijn, en tegelijk dieren met een zuiver bewustzijn de folterdood in kan jagen.
  Of met essentiële oliën werken maar verdeldingsmiddel gebruiken op je terrastegels, ik zeg maar wat.
  Verder stem ik me afop de Maan en de seizoenen, en werk inderdaad ook met kristallen.
  Ik ben een groene heks maar niet zoals in de Wizard of Oz.
  Ten slotte probeer ik heel erg in de magie van elk moment te leven…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *