Wat betekent een lichaam in balans? Je kan dit op verschillende vlakken bekijken. In dit artikel wil ik het hebben over de balans in de chakra’s. We zien ze niet maar ze spelen een grote rol in onze gezondheid!

Chakra’s zijn als het ware de energiecentra van het lichaam waardoor de levenskracht stroomt. Het woord chakra komt uit het oude Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel van licht’. Elke chakra correspondeert met veel verschillende kwaliteiten en substanties. De zeven chakra’s vormen samen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele, stabiliteit en geestelijke helderheid. Hoe meer vrijheid, liefde en schoonheid, hoe breder ons energieveld wordt. Naarmate we ons verder ontwikkelen, worden we gezonder, waarbij we meer energie krijgen voor genezing, creativiteit en vreugde.

De chakra’s zijn van essentieel belang voor het functioneren van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat alle weefsels, organen enzovoort genoeg energie hebben om te doen wat ze moeten doen. Is er op een bepaald moment te weinig energie op een bepaalde plek, dan kan het tekort tijdelijk aangevuld worden met energie van een van de andere chakra’s. Als je te lang rondloopt met zo’n tekort,  

raakt het natuurlijke evenwicht echter verstoord. Dan kan je op fysiek, emotioneel en geestelijk vlak problemen ondervinden. Zo kan het zijn dat een harde, pijnlijke plek duidt op een verstoring in je energiebalans.

Onze chakrakleuren vormen een goed georganiseerd systeem dat de levenskracht zuinig, soepel en op koers houdt. Als er iets gebeurt waardoor de levensenergiestroom vertraagt, verminderen de chakra’s hun activiteit en vertraagt of stagneert de energie zelfs. Als deze situatie tijdelijk is, herneemt de energie zijn natuurlijke stroom. Als de situatie langer duurt, moeten de chakrakleuren gestimuleerd worden om weer actief te worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van bv. chakra-meditaties, visualisatie oefeningen, essentiële oliën en nog zo een aantal therapieën.

Ons lichaam is veel krachtiger om zichzelf te genezen dan we denken, op voorwaarde dat we het lichaam in de juiste toestand kunnen brengen. Meditatie kan echt heel eenvoudig zijn. Iedereen kan het leren, aangenaam om te doen, en geeft onmiddellijk resultaten. Je lichaam in rusttoestand krijgen en je geest in het hier en nu brengen, levert ongelofelijke resultaten op.

Essentiële oliën zijn zoveel meer dan alleen de geur. Ze kunnen je mentale helderheid en emoties positief beïnvloeden. Even kort de werking van essentiële oliën. Het limbisch systeem staat in directe verbinding met het zenuwstelsel, dat vervolgens signalen doorgeeft aan de organen en de rest van het lichaam. Op deze manier gaat de werking van de essentiële olie op je gemoedstoestand verder dan het rationele brein en heeft het een direct effect op je welzijn. Zo kan de olie meteen een kalmerend, opwekkend of euforisch effect hebben en op zijn beurt heeft dit een direct effect op je lichaam en geest. Daarnaast kan je de olie ook op je huid smeren. De werkzame bestanddelen van essentiële olie kunnen, in tegenstelling tot meeste andere substanties, door de opperhuid dringen, waar ze dan door de cellen en lymfe opgenomen worden en terecht komen in de bloedbaan om vervolgens het gehele lichaam te bereiken. Na ongeveer 20 minuten vind je in elke cel van je lichaam de moleculen van de essentiële oliën terug.

Stel je nu de kracht van beide samen voor. Ongelofelijk toch!? Geprikkeld? Ik schreef er een boekje over waar ik dieper in ga op elke chakra, de balans en onbalans en leer je hoe je kan mediteren en hoe je welke essentiële oliën hierbij kan gebruiken. Bij dit boek krijg je de 7 geleide meditaties en 1 sessie waar ik je help te ontdekken welke onbalans er in jouw lichaam manifesteert.

Nu het leukste gedeelte! Esmee en ik doen samen een giveaway. Je kan dit boek winnen samen met 7 chakra-olietjes! Ook gaan we een leuke 7-daagse challenge hierrond doen! Meer info over dit alles vind je op onze Instagramaccounts @heartfullycounscious en @diy_naturewise.

Veel liefs,

Tina

Pin It on Pinterest

Share This