Ecologie,  Respect voor de natuur,  Respect voor jezelf

Review: Nuud deodorant

Ik ga beginnen met een bekentenis: ik ben een zweter. Dat was vroeger al zo, maar sinds ik bepaalde medicatie moet nemen is dat fel verergerd. Vooral ’s nachts heb ik er last van. Met als gevolg dat ik de volgende ochtend dus helemaal niet fris ruik.

Ik heb al talloze deodorants uitgeprobeerd. Spuitbussen en sticks toen ik nog niet ZW was, en nadien ging ik over op een blok deo van Lush en een aluinstick deo van het Natuurhuis. Al deze zaken deden weinig of niets.

En toen zag ik op Facebook een reclame voor Nuud, een deodorant die belooft om je minstens 3 dagen geurvrij te houden. Maar in hoeverre heeft Nuud zijn reclameslogan voor mij kunnen waarmaken? Met een prijskaartje van 12,95 voor een piepklein tubetje van 20 ml is het niet bepaald goedkoop te noemen. Onder het motto ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’ besloot ik om het eens uit te testen. Ik kocht mijn tube bij de winkel Minimal te Berchem. Het is verpakt in karton en de tube zelf is volgens de website gemaakt van bioplastic (suikerriet).

De deo bevat geen aluminium, parabenen, zout of parfum maar nog wel amandel-en kokosolie. Het is ook vegan-friendly en niet getest op dieren.

Vol goede moed begon ik aan het gebruik van Nuud. In de eerste instantie merkte ik geen verschil op. Toch moet ik zeggen dat ik me veelal wel properder voel onder de oksels en droger dan bij andere deo’s.

Houdt het me geurvrij voor minstens 3 dagen? Dat helaas niet, maar aangezien elk huidtype anders is, kan dat ook gewoon aan mij liggen. Ik heb er alleszins geen spijt van dat ik het heb aangekocht. Ik vond het toch zeker een experiment waard. Laat het je niet afschrikken om dit toch uit te proberen. Wie weet werkt het bij jou wel ;).

Conclusie review

Ingrediënten: Ecocert zilver, kokosolie, wonderolie, zinkoxide, amandelolie, minerale klei, plantaardige emulgator, wonderolie extract, plantaardige mengverbeteraar, carnauba was

Prijs: 12,95 euro

Pluspunten:
+ Geen aluminium of parabenen
+ Je hoeft hem niet elke dag aan te brengen
+ Ecologische verpakking

Minpunten:
-Blijft niet voor iedereen langdurig werken
-Best wel prijzig

Dierproefvrij/natuurlijk/vegan: Ja

Waar te verkrijgen: Minimal in Berchem, nuudcare.nl, bol.com

Score: 6,5 /10 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *