Bewust leven

Ontdekkingspakketje van Mixua.shop (+winactie!)

Foto’s: Esmeralda Frederickx

Via instagram kreeg ik van Mixua.shop de vraag of ik interesse had om bepaalde van hun toppers uit te testen. Zoals je wellicht wel kunt verwachten, vind ik dit altijd leuk. 

Op shop.mixua.be vind je eigenlijk alles om zero waste te leven of om de eerste stappen te zetten naar een natuurlijker leven. Zo vind je er producten van Cîme, We love the planet, Lamazuna en voor de mannen: Kaerel. 

Op de foto hierboven zie je het ontdekkingspakketje. Mijn excuses voor mijn weerspiegeling. Dit zijn mijn nieuwe bijzettafels die ik tweedehands heb gekocht. Ik wilde ze eens uittesten als achtergrond.

Wat zit erin? Een shampoo en bodybar van Helemaal shea, die ik mag vergelijken met de shampoobar van Savan, de bodybar van Le Veritable, en een conditionerbar van Helemaal Shea die ik mag vergelijken met de conditionerbar van Savan.

Waarom juist vergelijken? Dat kom je straks te weten.

Shampoobars en bodybars

Helemaal shea shampoo en bodybar in Aloë Vera. Deze is een echte krachtpatser en kan je voor twee dingen gebruiken. Namelijk als shampoobar en bodybar. 

Deze is in de geur Aloë Vera en geschikt voor gevoelige huid. Deze ruikt heel neutraal en door zijn dubbele werking heb ik deze meegenomen op reis. Het is eentje dat ideaal is om mee te nemen op reis omdat je hem kan gebruiken voor je haren en lichaam. Voor mijn haren was hij wel persoonlijk iets te zacht. Mijn haren zijn normaal tot vet en fijn van structuur. Een shampoo mag voor mij niet te voedend te zijn en moet wel echt reinigen. Als shampoo bekoorde hij mij niet echt en deed hij niet wat hij moest doen. Maar hij schuimt wel heel fijn en verdeelt zich mooi. Als bodybar vind ik hem wel heel fijn. Als je hem meer gebruikt, heeft hij een lichte scrubwerking wat heel fijn is. De geur is zacht en neutraal. Voor mijn handen is deze ook heel fijn. Hij droogde mijn handen niet uit. Dus als je haartype niet zoals dat van mij is, kan hij je wel bekoren voor de twee.

Je vindt hem hier.

Dan heb je de shampoobar van Savan. Mijn persoonlijke favoriet. Deze heb ik in het verleden al besproken en volledig opgebruikt. Voor mijn haartype vind ik deze heel fijn. Terwijl als je krullend haar hebt of droger haar, kan ik je deze niet aanraden want dan gaat hij niet doen wat hij moet doen.

Van de shampoobars heeft voor mij Savan gewonnen. Je vindt hem hier.

Als laatste in dit duel heb je bodybar van Le Véritable. Of simpel gezegd: een fijne blok zeep. Ze hebben deze in de geur ‘ocean’ opgestuurd. De populairste geur in hun webshop van Le Veritable. Deze zepen zijn ambachtelijk gemaakt en handig in gebruik. Door over te schakelen op een blok zeep, bespaar je enorm veel plastic, ten opzichte van een fles douchegel. 

Deze zeep schuimt fijn en de geur is zeer fris. Ideaal voor de warmere maanden. Ik heb deze mogen uittesten in augustus, wat ideaal was met dat warm weer (zelfs 35 graden op mijn trouwdag). In combinatie met een zeepzakje schuimt hij nog net iets beter en doet wat hij moet doen: zorgen voor een fris en fijn gevoel. Daarin slaagt hij zeker. 

Voor mij wint deze in het duel met Helemaal Shea omdat deze geur langer blijft hangen, wat ik altijd waardeer bij een stuk zeep. 

Je vindt deze hier.

Conditionerbars

Als laatste duel: de conditionerbar van Helemaal Shea versus Savan.

Voor mij is een conditionerbar levensnoodzakelijk. Mijn haren zijn fijn en zonder conditioner heb ik heel veel klitten in mijn haren. Niet echt aangenaam. Door een conditioner te gebruiken is dit al veel minder.

De conditionerbar van Helemaal Shea is er eentje voor normaal tot vet haar. Ideaal voor mij want dit is exact mijn haartype. De geur is zeer zacht en aangenaam en qua werking vind ik hem goed. Dit product is voor mij een betere keuze dan de shampoo en bodybar van Helemaal Shea. Deze vind je hier.

Daarnaast mocht ik die van Savan ook nog eens testen. Die heb ik in het verleden ook al gebruikt en is nu pas op zijn einde aan het raken. Dus je krijgt zeker waar voor je geld bij deze. Deze vind ik qua geur echt fantastisch. Qua werking vind ik deze ook echt heel fijn. Hij zorgt ervoor dat mijn haren goed gehydrateerd zijn zonder vettig aan te voelen. Deze vind je hier.

Heel eerlijk? Dit vind ik een moeilijke keuze want qua werking zijn ze elkaar evenwaardig voor mij. Maar als ik eerlijk moet zijn? Savan heeft bij mij een streepje voor , zeker omdat deze producten ook plaatselijk worden gemaakt (in Antwerpen). Maar hun producten zijn gewoon ook goed. Als ik maar één merk mag kopen voor mijn haren qua shampoo en conditioner zou ik met plezier enkel kiezen voor Savan. 

Een conditionerbar is altijd even wennen in gebruik , zeker als je er nieuw mee bent. Ik merk dat ik mijn tijd moet nemen om de conditioner aan te brengen in mijn haren. Maar het resultaat is er wel. Mijn haren zijn zacht en makkelijk doorkambaar. 

Mannenverzorging

Verder heb ik ook bij hun producten van Kaerel gekocht voor Yarrith. Ik vond dat het stilaan tijd was voor hem dat hij ook eens natuurlijke producten ging uitproberen. Ik heb hem een cadeauset gekocht met een deodorant, shampoo en douchegel, en scheerbalsem. De douchegel is ondertussen op en ik heb al mijn orders gekregen dat ik ze snel opnieuw moet bestellen. De producten ruiken aangenaam en zijn toegankelijk voor mannen dat nog niet zero waste durven gaan, iets met een comfortzone. Die vind je trouwens hier.

Webshop van Mixua

De webshop vind ik zeer duidelijk. Je hebt een uitgebreid gamma aan producten en er staat duidelijk bij vermeld wanneer iets niet vegan is. De producten die ik heb gereviewd, zijn allemaal vegan omdat Silke (de persoon achter de webshop) weet dat ik hier belang aan hecht. Dat is iets dat ik apprecieer bij een samenwerking en bij een webshop. Als je vragen hebt: de webshop is zeer toegankelijk en helpt je met plezier verder.

Qua verzendkosten: je kan je pakket op twee afhaalpunten halen: in Lier en Vorselaar. Verzendkosten zijn echt twee keer niets. Je betaalt 2,5 euro naar je thuis en 1,5 euro naar een Cubee automaat. 

Win een pakketje!

Waarom Silke wilde weten welke mijn favorieten zijn? Ik mag namelijk samen met haar één pakketje weggeven met mijn favorieten!

Wat wil dit zeggen? Dat we een pakketje weggeven met daarin: een shampoobar van Savan, een conditionerbar van Savan en drie verschillende zepen van Le Véritable. Verder zit er ook een zeep zakje bij EN twee staaltjes van de shampoo en bodybar van Helemaal Shea. In rozengeur en Aloë Vera. 

Zelf vind ik dit dus een super leuke prijs die we weg geven want het zijn producten waar ik 200% achter sta.

Hoe je kan winnen? Ga naar de instagram van Heartfully Conscious en ook naar die van Mixua.shop en zie daar wat je moet doen!

Liefs,
Esmee 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *