Bewust leven,  Ecologie

Eco Sisters: Review

Foto’s: Esmeralda Frederickx

Wanneer je zoekt naar producten die passen in een ecologische levensstijl, zal er één ding snel opvallen: je hebt heel veel webshops die je daarmee kunnen helpen. Je hebt de gekende grote webshops zoals Kudzu, maar er zijn ook kleinere die de moeite waard zijn om eens te bekijken. Zoals Eco Sisters.

Eco Sisters is een webshop met een bakstenen winkel in Landen. Je vindt daar de typische klassiekers voor een eco lifestyle, maar ook zeldzame dingen zoals een boho tiffin. 

Toevallig had ik vaatwasblokjes nodig (die van mij zijn bijna op) en ik zag Eco Sisters er verkocht van marcel’s green soap. In plaats van dat ik marcel’s green soap dan bij een grote webshop koop, koos ik ervoor om het bij haar te bestellen.

Zoals je ziet, heb ik best wel wat gekocht, maar ik heb ook twee dingen gekregen om te testen.

Wat ik heb gekocht? Wc-blokjes van marcel’s green soap, vaatwasblokjes van marcel’s green soap, zwarte zeep van Marius Fabre, en een boho tiffin. 

Wat heb ik gekregen? Een deodorant van we love the planet en eco egg dryer balls.

Over de producten van marcel’s green soap ga ik heel kort zijn: de vaatwasblokjes zijn nog niet getest (ik maak eerst mijn huidige voorraad op) en de wc-blokjes vind ik handig in gebruik. Maar ik ga wel eens zelf wc-blokjes proberen te maken, want deze hebben toch nog altijd wel wat afval (vrij veel plastic). Hier vind je de links voor de wc-blokjes en voor de vaatwasblokjes.

De zwarte zeep van Marius Fabre wordt regelmatig gebruikt in recepten om zelf schoonmaakproducten te maken, dus vandaar dat ik even een fles zelf koop. Zo kan ik bepaalde producten gewoon zelf maken (zoals wc-reiniger) en weet ik welke ingrediënten er allemaal in zitten. Je vindt deze hier.

De boho tiffin heb ik gekocht om mee te nemen naar het werk. Zo ben ik bezig met mijn voedingsgewoonten aan te pakken, wat wil zeggen dat ik veel meer groenten en fruit aan het eten ben en dit wil doortrekken naar mijn maaltijden op het werk. De meeste containers die je vindt, zijn vrij klein, en ik heb eerlijk gezegd geen zin om tien verschillende doosjes mee te nemen. Dus ik vind het praktisch dat deze zo groot is en uit drie compartimenten bestaat, zodat ik maar één container moet meenemen.
Wat voor mij de doorslag gaf bij deze aankoop, is dat het niet uit plastic bestaat maar uit ijzer. Daar voel ik mij net iets beter bij, om eerlijk te zijn. Deze zijn ook handgemaakt in India.

Deze vind je hier.

De deodorant van We love the planet stond al eventjes op mijn lijstje van producten die ik graag wil testen. Ik was natuurlijk super blij toen Sylvia deze meestuurde om uit te testen. 

We love the planet heeft deodorant in een papieren omhulsel, maar ook in een potje. Waar je wel op moet letten, is dat erop staat dat hij vegan is (als je dit belangrijk vindt toch). Zo is niet elke stick en elk potje vegan, maar ze duiden het wel mooi aan. 

Ik vind deze super handig in gebruik. Je duwt hem anderaan omhoog en dan komt hij tevoorschijn. Daarmee wrijf je gewoon over je oksel en je bent beschermd tegen zweetgeurtjes. 

Zelf vind ik dit veel aangenamer in gebruik dan de deo’s in een potje. Ik sport wel niet, dus ik kan niet zeggen hoe hij het doet bij extreme inspanning. Maar voor alledaags gebruik ben ik tevreden. 

Ingrediënten: Maïszetmeelpoeder, Kokosolie *, Karitéboter *, Olijfolie *, Myrica Cerifera (laurier) Fruitwas, Zinc Ricinoleate, Diatomaceous Earth, Polyglyceryl-3 Caprylate, glycerylcaprylaat, Parfum, Natriumcaproyl / Lauroyllactylaat, Triethylcitraat, Macadamia Zaadolie Polyglyceryl-6-esters Behenate, Tocoferol, Zonnebloemolie *, Salvia Officinalis-extract.

Deze bevat in vergelijking met de andere deodorants van We love the planet geen bijenwas en ook geen baking soda. Dat maakt dat deze geschikt is voor de meest gevoelige oksels.

Deze vind je hier.

Dan het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was, de eco-egg. Je hebt deze om in je wasmachine te doen en voor in de droogkast. Ik heb de eco-egg gekregen om in je droogkast te doen.
Zoals je ziet, bevat een doosje twee “ballen” en een pakje met twee witte staafjes erin. In elke bal steek je één wit staafje en wanneer je je droogkast gaat opzetten, doe je de ballen bij je was. Dit zou ervoor zorgen dat je geen wasverzachter meer nodig hebt en het zou de duurtijd van het drogen verminderen. Wat dan ook weer zorgt voor minder producten en minder energieverbruik. In verband met dat laatste: je was laten drogen op een droogrek is het voordeligste, maar is iets dat ik enkel doe wanneer het droog weer is omdat ik dit buiten doe. 

Mijn mening? Ik merk ten eerste dat hondenhaar hierop blijft hangen. Wat ik al een groot pluspunt vind, aangezien bij ons alles onder honden en kattenhaar hangt (wat wil je met onze dierentuin). Zelf vind ik het wel nadelig dat je ze echt in je droogkast hoort, en vrij luid toch wel. Maar mijn was rook wel super fijn en als je de geur te sterk vindt, kan je altijd maar één stokje in één bal steken in plaats van in elke bal één. Of het mijn droogtijd vermindert? Daar ga ik eens op moeten letten maar dat zal je dan wel horen binnenkort! 

De drogerballen vind je hier.

De webshop van eco sisters vind ik zelf zeer mooi qua lay out (geef toe, het oog wilt ook wat). Je vindt er een uitgebreid aanbod. Zo kan je er terecht als je op zoek bent naar verzorgingsproducten (zoals deodorant, zeep, …) , producten voor in je huis en tuin (zoals schoonmaakproducten,…)  en is er zelfs een categorie voor eten/drinken (zoals leuke thermosflessen, …).

De webshop vind ik zeer overzichtelijk en als je vragen hebt, helpt Sylvia je met plezier verder.
Qua verzending: Als je in de regio van Landen woont, kan je het bij haar in de winkel ophalen en anders is het vanaf 60 euro gratis verzending naar een postpunt (niet naar je thuis, daar betaal je alsnog verzending voor). Dat laatste vond ik wel jammer omdat ik mijn bestelling heb geplaatst toen ik net geopereerd was, maar gelukkig wou mijn man deze (met lichte tegenzin) gaan halen voor mij. 

Ik vind het leuk om Eco Sisters te hebben ontdekt. Het is namelijk heel belangrijk om aankopen te proberen doen bij kleinere bedrijven in plaats van bij de grote spelers zoals bol.com. Door te bestellen bij kleinere bedrijven steun je mensen, die elke keer een vreugdedansje doen bij een bestelling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *