Ecologie

Vrij Natuurlijk: review

Foto’s: Esmeralda Frederickx

Ik kreeg van Vrij Natuurlijk de vraag of ze mij een verrassingspakketje mochten opsturen. Natuurlijk zeg ik hier geen neen tegen en ik was heel erg benieuwd.

Vrij Natuurlijk is een webshop uit Nederland die zich bezighoudt met natuurlijk leven. Het team achter Vrij Natuurlijk vindt natuurlijk leven erg belangrijk. Vandaar dat het zelf producten verkoopt die je kunnen helpen met natuurlijker te leven.

In het pakketje zit: Congratulations thee van Natural Temptation, een zeepzakje, een deodorant van Ben & Anna, een klein stukje zeep van Helemaal Shea en een mascara van Lavera.

De kruidenthee van Natural Temptation in de smaak Congratulations bevat citroengras, groene thee, verveine en citroenschil. Deze thee is biologisch maar wel apart in zakjes verpakt. Dat laatste is handig voor op het werk maar thuis drink ik toch liever losse thee. De thee zelf heeft een frisse smaak en is eentje dat ik graag in de voormiddag drink. In de namiddag grijp ik zelf liever naar iets “warmer/kruidig van smaak” voor te ontspannen.

Als je graag thee drinkt maar je bent nog niet overtuigd van losse thee, dan kan ik je deze wel zeker aanbevelen. Voor de vaste lezers: het is thee, want het bevat groene thee . Had deze er niet in gezeten was het een infusie. Je kan deze hier vinden voor momenteel 2,50euro

Dan de mascara van Lavera. Hier ga ik heel kort en bondig over zijn: deze heb ik nog niet getest. Momenteel heb ik één mascara open en die wil ik eerst opgebruiken. Zeker mascara is een product dat vrij gevoelig is en waarvan je best maar één open doet en die opgebruikt. Het opgebruiken liefst zo snel mogelijk aangezien het een houdbaarheidsdatum van 6maanden heeft (maar liever zelfs 3 maanden). Deze ga ik binnenkort testen en mijn mening over geven via Instagram.

Lavera is wel een merk dat gekend is voor zijn natuurlijke make up. Daarnaast is dit ook echt betaalbaar, wat altijd wel heel fijn is. De mascara zelf is ook vegan en vind je hier en kost 7, 95 euro.

Foto 4 en 5

Dan de deodorant van Ben & Anna. Ben & Anna is een merk dat zich erop focust om natuurlijke verzorgingsproducten dichter bij de mensen te krijgen. Zo heeft dit merk een tandpasta, showerbombs,… in de collectie. De tandpasta heb ik al uitgetest en vond ik heel fijn. Je kan je wel voorstellen dat ik naar deze deodorant dan ook heel nieuwsgierig ben.

De deodorant is in een stickvorm, wat ik persoonlijk wel heel fijn vind. Ik laat deze even rusten onder mijn oksel en smeer er dan mee over mijn oksel. Op die manier maak je het product ‘zacht’ en smeert het makkelijker uit. Zelf vind ik hem heel fijn werken maar ik geef eerlijk toe: ik zweet als persoon niet heel erg hard.

De ingrediënten:

Sodium Bicarbonate, Maranta Arundinacea Root Powder*, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter*, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil*, Helianthus, Annuus Seed Cera, Helianthus Annuus Seed Oil*, Coco-Caprylate/Caprate, Ricinus Communis Seed Oil, Rhus Verniciflua Peel Cera, Shorea Robusta Resin, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Daucus Carota Sativa Root Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil, Citrus Limon Peel Oil, Citrus Reticulata Peel Oil, Cymbopogon Flexuosus Herb Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate***, Limonene**, Citral**, Linalool**, Geraniol**

Zoals je ziet is deze op basis van natriumbicarbonaat. Ik weet dat sommige mensen hier gevoelig aan zijn, vandaar dat ik het even vermeld.

De deodorant vind je hier en kost 7,95 euro

Dan als laatste het zeepzakje en het stukje zeep van Helemaal Shea.
Het zeepzakje is echt een uitvinding naar mijn gevoel. Zeker als je blokken zeep gebruikt , is dit iets dat ik je wel kan aanraden om toch te kopen. Je kan hier je blok zeep in doen, nat maken en je er zo mee wassen. Het schuimt fantastisch goed op die manier en je kan je zeep echt volledig opgebruiken. Het zeepzakje vind je hier en kost 4,95 euro.

Dan het stukje zeep van Helemaal Shea. Dit blokje van 25 gram, heb ik aan een gastblogger bezorgd aangezien ik deze in het groot al heb mogen uittesten door een eerdere samenwerking.
Het blokje zeep vind je hier en kost voor 25 gram 2,40euro.

Hieronder de mening van Tina van Diy_nature_wise:
Ik kreeg via Esmee de kans om de aloë vera haar en body zeep van Helemaal Shea te testen. Op het eerste zicht vind ik de verpakking uitnodigend. De zeep is niet ingepakt in plastiek maar in een mooi kartonnen doosje. De zeep bevat geen parfum, dat vind ik heel fijn want ik reageer daar nogal snel op. Het fijt dat het een haar en body zeep is vind ik ook wel leuk. Gewoon één stuk zeep voor alles, zo kan ik niet de verkeerde zeep nemen. Uhu, ik heb mijn haar al eens gewassen met de zeep voor mijn lichaam. Zoals elk stuk natuurlijke zeep schuimt deze ook niet enorm, toch heb ik na het douchen een proper gevoel. De fijne ‘korrel’ die gemaakt is van fijngemalen haver is echt geweldig om de dode huidcellen te verwijderen, het geeft je huid een soort van mini massage. Kortom, ik ben fan en zal deze zeker nog aanschaffen.

Dan kort een review over de webshop: Zelf vind ik de webshop van Vrij Natuurlijk heel overzichtelijk. De categorieën zijn duidelijk, ze hebben een breed gamma en denken aan ieder zijn budget. Zelf hebben ze van bepaalde make-up producten ook testers die je kan bestellen en ik denk dat ik dit binnenkort wel eens ga doen.

Daarnaast zijn de producten allemaal op natuurlijke basis, dat is wel fijn om te weten en ik vind het wel een meerwaarde dat er een webshop is , waarbij je met een gerust hart kunt bestellen.
Qua verzendkosten vind ik het wel iets minder. In Nederlands betaal je geen verzendkosten boven de 60euro. Voor België is dit pas vanaf 80 euro. Als je onder de 80 euro zit, betaal je anders 6,95euro. Dit vind ik persoonlijk wel jammer maar ik snap het wel. Toch wel iets waar je rekening mee houdt, zeker vanuit België.

Ik ben heel aangenaam verrast met dit pakketje, ik heb fijne producten leren kennen die ik in de toekomst zeker opnieuw zou kopen en vind het fijn om kennis te maken met een webshop dat zit inzet op alleen maar natuurlijke producten.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd naar mij voor een review. Dit beïnvloedt echter mijn mening niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *