Bewust leven,  Respect voor jezelf

Trip-ley: RAW at Burg Eltz

Ik hecht veel waarde aan tijd in de natuur, ver weg van het drukke leven. Waar andere mensen een dagje shoppen inplannen om te ontstressen, vlucht ik ver weg tot ik alleen nog maar het kraken van de bomen en fluitende vogels hoor. In mijn opkomende reeks artikels vertel ik jullie over de mooiste plaatsen die ik het laatste jaar heb bezocht en die mij tot in mijn hart en ziel geraakt hebben.

Speciaal voor Heartfully Conscious, welkom bij Trip-ley!

De eerste locatie die ik met jullie wil delen is Burg Eltz in Duitsland, waar ik in de eerste week van oktober samen met mijn beste vriend en project partner Geert (van @shotsbywolf) heen ben gereden om zowel een gestijlde verlovingsshoot te doen aan het kasteel voor ons nieuwe project (@ripleyandwolf) maar ook om te wandelen in de vallei rond het kasteel.

Langs de Moezel vind je Burg Eltz, een kasteel dat meer dan 850 jaar oud is met acht torens die allemaal hoger zijn dan 30m. Het kasteel staat op een heuvel in een vallei op een hoogte van ongeveer een 70-tal meter, geloof me als ik zeg dat dit uitzicht nog een pak imposanter is dan het Disneyland-kasteel in Frankrijk!

Na ongeveer vijf eeuwen ‘klussen’ was het kasteel af en de thuishaven van verschillende takken van de Eltz-familie, één van de meest invloedrijke families in Duitsland in die periode. De graaf Karl zu Eltz heeft in de 19e eeuw het project gefinancierd zodat het kasteel helemaal gerenoveerd kon worden, dit zorgt er voor dat op deze dag nog in enorm goede staat is. Voor 11 euro kan je het kasteel binnen bezichtigen, iets waar wij op deze moment geen behoefte aan hadden (ik had vooral geen behoefte aan andere mensen) maar wat zeker niet helemaal afgeschreven is!

De reden dat we Burg Eltz als locatie hebben gekozen voor onze photoshoot  is omdat we in een ‘neo gothic/vampire’ thema wilden werken, met imposante en fantasierijke omgeving als achtergrond. De witte luikjes met rode details pasten perfect bij mijn rode jurk.

De trip van België naar Burg Eltz is iets wat je best met de auto kan doen (niet écht milieubewust, ik weet het).

Wij zijn om 4.30 uur in de ochtend in de Antwerpse Kempen vertrokken en hebben er ongeveer 3 uur over gedaan om op onze locatie te arriveren. 

Toen we aankwamen op de parking (2 euro) was de zonsopgang net begonnen!

Van op de parking is het een 15-tal minuten door de vallei wandelen eer je het kasteel achter de laatst bocht eindelijk ziet verschijnen. Het was een gemakkelijke en enorm aangename wandeling op een veilig en recht wandelpad, omringd door rotswanden, varens en veel naaldbomen.

Bij het ochtendgloren kwamen de slierten mist tussen de bomen en rond het kasteel drijven, wat voor een magnifiek zicht zorgde! 

Wie dus niet schuw is van enkele uurtjes in de auto te zitten en graag beloond wordt met een prachtig uitzicht, kan Burg Eltz gerust op z’n ‘travel list’ zetten.

Giveaway!

RAW Events heeft op Instagram een giveaway lopen waarbij je een professionele fotoshoot mét coaching kan winnen. Die vindt plaats in de botanische serres van Meise. Meedoen kan nog tot 31 oktober 2020 via @thejungalista en @shotsbywolf.

De foto’s in dit artikel zijn allemaal het intellectuele eigendom van Geert Pieters van Wolf Fotografie en zijn in samenwerking met Ripley gemaakt voor #RAW EVENTS (@ripleyandwolf).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *