Foto’s: Esmeralda Frederickx

Choose! Teethcare is sinds oktober een nieuw merk dat zich inzet voor tandhygiëne, maar op een “less-waste” manier. Om hun lancering te vieren kreeg ik van hen een zakje met tabletjes opgestuurd. Ik heb ze meteen uitgetest en -spoiler alert- ik ben fan. Omdat ze het zo fijn vonden om te horen dat ik echt tevreden was, kreeg ik dit pakketje in de bus. Spontaan, als attentie.

Choose teethcare vindt het schrijnend hoeveel plastic er wordt weggegooid. Qua tubes (waar de tandpasta in komt) maar ook door de tandenborstels. Omdat elke stap telt, besloten ze een gamma uit te brengen waarmee ze een “less waste” alternatief hiervoor voorzien.
Zoals je hierboven ziet, hebben ze volgende producten in hun gamma: een bamboe-tandenborstel, een bamboe-tandenborstelkoker, een bamboe hervulbare pot en tandpastatabletjes.

In hun webshop bieden ze verschillende pakketten aan. Zo kan jehet bovenstaande pakket bij hen kopen, namelijk hier voor 22,95 euro. Daarnaast bieden ze ook andere pakketten aan, zoals eentje met enkel de tandpastatabletjes en de hervulbare pot. De tandpastatabletjes kosten 8,95euro per zakje van 90 stuks.

Heel mooi aan Choose! is dat ze per aankoop van de tabletjes één euro doneren aan Dutch Dental Care. Dat is een goed doel dat zich inzet om tandzorg ook toegankelijk te maken in Kenia. Dat vind ik al een heel mooi pluspunt. Maar genoeg gebabbeld. Op naar de review!

Als eerste: qua looks zit je bij Choose! goed. Als je wil dat je tandpastagebeuren er mooi en fancy uitziet, dan scoort Choose! hier heel goed op. Wat ik heel fijn vind, is dat je een potje kan kopen waar je je tabletjes in kunt bewaren. Het is heel praktisch om mee te nemen en het zorgt ervoor dat je tabletjes in goede staat blijven. Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat je de inhoud apart kunt kopen.

De tandenborstel en koker: de koker is echt praktisch. Ideaal als je een weekendje weggaat, dan kan je je bamboe-tandenborstel meenemen zonder problemen. Iets dat ik anders toch altijd een dingetje vind met een tandenborstel. Wat ik ook heel inventief vind van Choose! is hun tandenborstel.
Zoals je ziet bestaat deze uit twee stukken. Een bovenstuk (met de haren op) en een onderstuk. Het onderstuk kan je eindeloos hergebruiken en per drie maanden heb je enkel het bovenstuk te vervangen. De haren zijn wel van plastic, dus die moet je eruit trekken voor je het bovenstuk kan recycleren.

Dan de tabletjes zelf. Ten eerste, wat fantastisch is, die zijn vegan. Groot pluspunt, als je het mij vraagt. Daarnaast zit er wel fluoride in. Ik weet dat dit voor sommige mensen echt een dingetje kan zijn, dus als je zelf liever een tandpasta gebruikt zonder fluoride, skip it. Of wacht af, want Choose! heeft mij verteld dat ze gaan kijken om een alternatief zonder fluoride uit te brengen. Maakt dat voor jou niet uit? Dan kan ik je geruststellen: ze zijn fijn. Ik vind ze heel fijn in gebruik. Qua grootte vind ik ze perfect. Ideaal om één keer je tanden mee te poetsen. De smaak vind ik niet overheersend. Als je graag die extreme muntsmaak wilt , dan is het niet jou ding maar als je houdt van een subtiele, fijne muntsmaak dan kan deze je zeker bekoren. Mijn tanden voelden proper aan na het poetsen met deze tabletjes.

Qua website: mooi vormgegeven, mooi duidelijk waarom ze het zijn opgestart en wat ze ermee willen bereiken.

Dan de verzendkosten: verzenden naar België kost 5,90 euro, binnen Nederland 3,95 euro.

Mijn eindconclusie? Ik vind het een heel mooi merk, heel mooi wat ze willen bereiken en hoe ze het uitvoeren. De tandpastatabletjes zijn fijn in gebruik en zou ik zeker opnieuw kopen. Maar -toch wel een ‘maar’- ik denk niet dat ik ze online opnieuw zou bestellen. Ten eerste door de verzendkosten. 6 euro om enkel tandpasta te laten leveren, vind ik veel geld. Daar kan het bedrijf absoluut niet aan doen. Mocht ik enkel nog de tandpasta van Choose! gaan gebruiken en enkel hun tandenborstel, zou ik mij eenmalig een jaarvoorraad kopen zodat ik maar eenmalig die verzendkosten zou betalen. Maar ik heb de luxe om in 10 km omtrek twee verpakkingsvrije winkels te hebben, waar ze tandpastatabletjes verkopen. Dus op vlak van ecologie en ‘less waste’, is het voor mij een betere keuze om daar mijn tandpasta te gaan halen dan dat ik om de zes weken online zou bestellen.
Mocht je nu totaal geen verpakkingsvrije winkel in je buurt hebben, dan is dit echt de ideale optie. Of als ik ze zie liggen bij mijn tandarts of bij andere ecologische webshops (waar ik verschillende dingen kan aankopen), dan zou ik ze echt met heel veel plezier opnieuw kopen.

De producten van Choose! vind je hier en je kan hen hier volgen op Instagram.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd naar mij. Mijn beoordeling is echter eerlijk en oprecht en wordt hierdoor niet beïnvloed.

Pin It on Pinterest

Share This