Jarenlang zijn we afhankelijk geweest van de natuur rondom ons. Ons aanpassen aan het ritme van Moeder Aarde was de enige manier om te overleven. We leerden te leven met de seizoenen, het dagelijkse ritme en volgden de leidraad van de maan.
Langzaam is deze magische kennis onderweg verloren gegaan en hebben we er alles aan gedaan om ‘controle’ te nemen en niet langer afhankelijk te zijn van het cyclische leven rondom ons.

Gelukkig is het tij aan het keren en beseffen we dat vechten tegen de natuur niets oplevert. Het kost enkel energie en kan een oorzaak zijn van vermoeidheid of uitputting.

Daarom vertel ik graag wat meer over de verschillende fasen van de maan, waar ze voor staan en enkele praktische tips om jouw dagelijkse leven erop af te stemmen.

Nieuwe maan

Deze fase wordt gekenmerkt door naar binnen te keren. Terugkeren naar onze kernwaarden en normen. Wat we écht belangrijk vinden in het leven. Ze symboliseert ook een nieuw begin. Daarom is ze een perfect moment om op basis van die diepe verlangens nieuwe doelen te stellen om (in deze maancyclus) naartoe te werken. Een soort zaadje dat je plant en gedurende de maand water, zuurstof en zonlicht geeft.

Praktische tips:

Yin yoga of meditatie: om naar binnen te keren.

Journalling: je dromen en verlangens neerschrijven om zo jezelf beter te leren kennen.

Plant letterlijk zaadjes: traditionele boeren planten nog steeds nieuwe gewassen bij nieuwe maan. Hierdoor zouden ze beter groeien.

Eerste kwartier

Deze fase wordt gekenmerkt door zelfvertrouwen en het erkennen van twijfels of uitdagingen. Wat houdt jou tegen om je dromen te bereiken? Welke overtuigingen houden jou klein? Werk aan je (zelf)vertrouwen en geloof dat je het waard bent om je dromen te mogen leven.

Praktische tips:

Doe activiteiten die je zelfvertrouwen geven: dans, zing, omring je met mensen die jou steunen.

De perfecte manier om te geloven dat jouw dromen haalbaar zijn? Maak een planning met concrete, kleine doelen. Vier de kleine overwinningen!

Ga op zoek naar inspiratie: kunst, schoonheid, boeken… alles wat jouw passie en drijfkracht aanwakkert.

Volle maan

Deze fase staat voor uitwaartse energie. Expressie. Jezelf en jouw dromen in de wereld zetten. Dit is het moment waar je naartoe hebt gewerkt. Dit is jouw moment

Praktische tips:

Heb je edelstenen? Laad ze dan op met een ‘maanbad’ door ze ’s nachts buiten te leggen.

Heb je veel energie? Dit is het perfecte moment voor intense sporten of activiteiten.

Wil je een product lanceren of en project in de wereld zetten? Plan de lanceringsdatum op volle maan!

Laatste kwartier

De laatste fase wordt gekenmerkt door keuzes en kruispunten. Het is een moment van reflecteren en verfijnen. Het perfecte moment om alles los te laten of te verwijderen wat je niet langer nodig hebt.

Praktische tips:

Tijd om de eindjes aan elkaar te knopen: werk die vervelende to-do’s af die al zo lang op je lijst staan.

Loslaten mag je heel letterlijk nemen. Het laatste kwartier heeft een positieve invloed op afvallen, tuinieren en operaties ondergaan.

Is jouw interesse gewekt maar lijkt het allemaal nogal zweverig en moeilijk te vatten? Probeer het dan gewoon even uit, zou ik zeggen. Word je meer bewust van de stand van de maan en probeer enkele van de praktische tips. Het kan alleen maar helpen!

Pin It on Pinterest

Share This