Afbeelding met binnen, zitten, tafel, boek

Automatisch gegenereerde beschrijving
Foto: Tina Verleysen

Ik kreeg de geweldige kans via Heartfully Conscious en We Sell Stories om het boek ‘Koos zoekt een huis’ uit te testen en er een artikel over te schrijven. Het fijt dat ik zo enthousiast ben over deze kans is wel om de volgende redenen.

Onze wereld en vooral onze natuur lijdt enorm onder het verkeerd gebruik van de mens en zijn luxe. Niet dat luxe erg is, maar het mag niet ten koste zijn van onze planeet. Daarom vind ik het belangrijk dat we onze kinderen bewust maken van het feit het zo niet verder kan, en dat als we zo verder doen, alles wat we nu nog kennen zal verdwijnen met alle gevolgen van dien.

Dit boek, dat geschreven is door Liselot en Yondi van Zoobiyoo, leert kinderen op een speelse en ludieke manier bewust te worden van deze problematiek.

Toen het boek voor de deur lag en ik Vincent, mijn jongste zoon van 5 jaar, de doos liet opendoen, was hij direct verkocht. “Zo een mooi boek!” riep hij, en hij begon er direct door te bladeren. “Dit is het leukste boek, mama, lees je me voor?” Nu, het was vrijdagochtend en we stonden klaar om naar school te vertrekken, dus moest hij nog even geduld hebben.

Afbeelding met persoon, binnen, jongen, vasthouden

Automatisch gegenereerde beschrijving
Foto: Tina Verleysen

Het boek gaat over Koos de koala die een nieuw huis zoekt voor hem en zijn vriendjes. Want er is iets verschrikkelijks gebeurd. Normaal hangt Koos lekker te luieren in zijn boom, knabbelt hij aan blaadjes en slaapt hij het grootste deel van de dag. Maar nu moet hij op zoek naar een nieuw huis. Een avontuur dat niet zo gemakkelijk verloopt. Zal het Koos lukken een huisje te vinden? 

Wil je dat te weten komen? Ga dan zeker eens naar de site van Koos de Koala en koop het boekje voor jouw kids. ‘Koos zoekt een huis’ is een boek uit een reeks met allemaal verhalen over verschillende dieren die getroffen worden door de schade die we aan onze natuur aanrichten. Koos neemt onze kids dus mee op avontuur voor een groenere aarde. Geweldig leuk dus om onze kids bewust te leren omgaan met de natuur en het milieu.

Afbeelding met persoon, binnen, zitten, kind

Automatisch gegenereerde beschrijving
Foto: Tina Verleysen

Vincent was echt onder de indruk en toonde heel snel aan wat niet zo gezond is voor de natuur. Hij was echt mee met het verhaal. Het ontroerde hem toen hij zag dat Koos en zijn vriendjes hun huis vernietigd werd en hoe moeilijk het is voor hen om een nieuw huisje te vinden. Ik ben echt fan van deze reeks!

Dit boek zou echt voor of door alle kinderen gelezen moeten worden. Dus even alle punten op een rij:

 • Mooie illustraties.
 • Het verhaal is speels en leerrijk.
 • Het leert kids om zorgzaam om te gaan met onze aarde (het leert ons natuurlijk ook heel veel).
 • De doelgroep is 4 tot 7 jaar oud.
 • Achteraan staan interessante weetjes en tips over hoe we zelf de natuur mee kunnen redden. Ook op de website staan heel leuke weetjes!
 • Dit boek komt uit een reeks, dus er zijn nog heel wat andere verhalen van andere dieren die in gevaar komen door de schade aan de natuur. Hou dus koosdekoala.nl in het oog voor de volgende avonturen.
 • Sinds 11 november 2020 kan je Koos samen met Moos terugvinden op YouTube. Zeker eens opzoeken!
 • Ga ook eens naar koosdekoala.nl/zoobiyoo om meer te weten te komen over deze geweldige organisatie, haar doelen en haar missie.
 • De organisatie probeert zo veel mogelijk CO2-uitstootvrij te zijn en verzendt daarom zo veel mogelijk met Homerr. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot met 79%. Wel jammer dat het enkel binnen Nederland kan en België dus nog achterop zit.
 • De organisatie zet zich in tegen ontbossing en wil uit naam van Koos zelf een bos aanplanten in Nederland. Dat doet ze samen met Trees For All. Koop daarom op hun site een boom en help ons de aarde groener te maken! Dit zou natuurlijk ook leuk zijn voor België.
 • Heb jij weleens gehoord van sokken gemaakt van afval? De sokken van Koos zijn duurzaam en circulair. Binnenkort verkrijgbaar in de shop van Koos de Koala! Stay tuned!
Afbeelding met binnen, persoon, jongen, zitten

Automatisch gegenereerde beschrijving
Foto: Tina Verleysen

Kortom: genoeg redenen om de boeken van Koos de Koala en zijn vriendjes in huis te halen en je te abonneren op het ‘Koos en Moos’-YouTubekanaal!

Ga jij mee op avontuur om onze aarde groener te maken? Ik alvast wel!

Veel liefs,

Tina

Pin It on Pinterest

Share This