Foto: Steffie Vandierendonck

In een vorig artikel hadden we het over spirit animals. Vandaag gaan we dieper in op het verschil met totemdieren. Dit verschil hangt natuurlijk weer af van hoe je het bekijkt of welke bron je leest. Mijn raad is: vertrouw op je eigen gevoel.

Een totemdier komt uit de Indiaanse traditie en kies je naar mijn gevoel vooral om zijn eigenschap. Soms wordt het dier je gegeven omdat anderen de eigenschap(pen) van het dier in jou herkennen.

Een spirit animal kan gelijkaardig zijn. Het is misschien een modernere benaming. Maar het kan ook slaan op een dier dat op eerder onverklaarbare wijze in je leven komt. Het is een dier dat je iets lijkt te willen vertellen. Het is een indruk of een beeld dat verschijnt op cruciale momenten in je leven. De term spirit animal wordt meer gebruikt in de spirituele context waarbij je een reis maakt. Je gaat op nog meer op zoek naar de innerlijke boodschap die het dier je kan brengen. Hier wordt de betekenis die je aan het dier toekent nog persoonlijker dan bij een totemdier. 

Je totemdier en spirit animal kunnen van elkaar verschillen. Totemdieren blijven gewoonlijk je leven lang hetzelfde. Spirit animals kunnen wisselen doorheen de tijd.

Communiceren met je spirit animal

Wil je zelf je spirit animal van op dit moment leren kennen? Luister dan naar de volgende visualisatie. Zorg ervoor dat je dit op een rustige plaats doet. Houd zeker pen en papier bij de hand.

Link visualisatie

We zijn benieuwd wat je ervan vond! Wat is jouw spirit animal?

Pin It on Pinterest

Share This