Voeding

Matcha Popcorn

Foto: Ripley

Vorige maand heb ik jullie matcha leren kennen. De thee die je een echte energieshot geeft, de ideale vervanger voor koffie. Maar wist je dat dat je er zoveel meer mee kan doen? Je kan het niet alleen drinken maar ook gewoon gebruiken om heerlijke gerechten mee te maken.

Vandaag wil ik graag mijn tweede (ietwat originele) matchadessertje met jullie delen! Het is op zich een supersimpel recept dat ervoor zorgt dat je een echte ‘eyecatcher’ op je feestje hebt.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1 theelepel zonnebloemolie 
  • 1 theelepel suiker 
  • 1 theelepel matcha
  • Mais om popcorn mee te maken
  • Bakboter

Hoe begin je eraan?

Verwarm de olie in een pot op de hoogste stand en voeg de maïs toe. Let op dat enkel de bodem bedekt is. Strooi de suiker over de maïs en zet het deksel op de pot. Wacht tot je geen ‘pop’ meer hoort en doe de popcorn in een kom. Smelt de bakboter en voeg de matcha toe, terwijl je roert of je leven ervan afhangt! Giet je matcha-boter over de popcorn en meng alles door elkaar met een spatel. Je kan om het af te werken ook nog wat losse matcha erbovenop strooien.

Zoals je ziet, super gemakkelijk en een echte ‘eye-catcher’. Het zoete van de popcorn past perfect bij de heerlijke smaak die de matcha heeft.

Heb jij matcha al eens gebruikt om mee te koken? Zo ja, wat heb je er al mee gemaakt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *