Challenge

Durf jij deze duurzame challenges aan?

Bij Heartfully Conscious dagen we onszelf graag eens uit. Dat kon je bijvoorbeeld merken aan de ‘No Buy Challenge‘ die Esmee en Lynn aangingen in het begin van 2020. Wil jij jezelf ook graag uitdagen om bewuster te gaan leven? Overweeg dan zeker één of meerdere van de volgende ‘challenges’.

No Buy Challenge (1 januari – 1 juli)

Wat dacht je van een ‘No Buy Challenge‘ om het jaar mee te beginnen? Daag jezelf om niets te kopen wat je niet echt nodig hebt. Deze uitdaging loopt van 1 januari tot 1 juli. De ‘spelregels’ en tips vind je op When Sara Smiles. Volg ook The No Buy Challenge op Instagram voor meer inspiratie.

Slow Food On My Plate Challenge (18 januari – 28 februari)

Wil je je eetgewoonten aanpassen? Dan kan je meedoen aan de ‘Slow Food On My Plate Challenge‘. Die gaat om ‘clean’ en eerlijke voeding voor iedereen. Vanaf 18 januari krijg je elke twee weken een mail met informatie. Hiermee kan je je gewoontes aanpassen (als je dat zelf wil, natuurlijk), voor een periode van zes weken, of zolang je wil. Deel je avonturen met de hashtag #SlowFoodOnMyPlate en volg de ervaringen van andere deelnemers. Meer info vind je op de Instagram van Slow Food Youth Network.

Veganuary (1 – 31 februari)

Misschien een grotere uitdaging op het vlak van voeding is Veganuary. Je raadt het al: hiermee probeer je de hele maand januari veganistisch te eten. Wij raden je alvast aan om het zo goed mogelijk te proberen. Lukt het niet meteen voor 100%? Dan heb je toch al gedaan wat je kon! Meer info en tips krijg je van We Are Veganuary via Instagram.

30 Days Sustainable Wardrobe Programme (30 januari – 28 februari)

Ten slotte start er op 30 januari het ‘30 Days Sustainable Wardrobe Programme‘. Hierbij word je uitgedaagd om 30 dagen lang je kleerkast onder handen te nemen. Het doel is “een stijlvolle en slimme kleerkast op jouw maat”, waarbij “duurzaamheid en persoonlijke begeleiding centraal staan”, aldus initiatiefnemer B-Right. Meer info over het programma lees je op www.b-right.org/30dayswardrobeprogramme

Tournée Minérale (1 – 28 februari)

In België kent iedereen Tournée Minérale. De bedoeling is om de hele maand februari geen alcohol te drinken. Waarom? Eerst en vooral om te zien welk effect dat heeft op je lichaam en geest. Meer info vind je op www.tourneeminerale.be.

Minimaliseermaand (1 – 28 februari)

Heb je interesse in minimalisme? Dan raad ik zeker aan om de minimaliseermaand te volgen. De blog Moeders Minimalisme startte deze uitdaging in 2017, maar je kan deze natuurlijk nog altijd volgen. Elke dag krijg je een (kleine) opdracht. Probeer er zoveel mogelijk uit te voeren om meer rust te ervaren in je huis en je hoofd. Delen en volgen kan met de hashtag #minimaliseermaand.

Eet vegetarisch (1 – 31 maart)

Deze is een van mijn persoonlijke favorieten: Go veggie met EVA vzw. Ik heb deze uitdaging geprobeerd in maart 2020. Ik heb die niet voor 100% volbracht, maar ik heb het wel goed gedaan. En ik was verkocht. Sindsdien eet ik (bijna) nooit meer dieren. Daar ben ik toch wel trots op. Dus mijn tip: Geen paniek als het enkele dagen niet lukt om vegetarisch te eten. Doe wat je kan!

Mei Plasticvrij (1 – 31 mei)

Deze is ook redelijk bekend in België: ‘Mei Plasticvrij‘. Deze actie probeert zoveel mogelijk mensen aan te zetten om plastic verpakkingen te beperken. Je kiest zelf hoever je hierin gaat: Wil je een maand volledig ‘zero waste’ leven op het vlak van verpakkingen? Go for it! Maar als je dit niet ziet zitten, is het ook al goed om extra te letten op de verpakkingen die je weggooit. Of je kan een maand lang focussen op één bepaalde verpakking en zo bijvoorbeeld geen plastic flessen meer te kopen. Heb je nog tips nodig? Surf eens naar meiplasticvrij.be.

Try Vegan (1 – 30 november)

Is het je in januari niet gelukt om Veganuary mee te doen? Of was je te druk bezig met andere challenges? Dan krijg je in november een nieuwe kans, dankzij Try Vegan. Dit is een initiatief van BE Vegan en EVA vzw. Tips en tricks vind je op tryvegan.be.

52 Weken Duurzaam en/of Flight Free (het hele jaar lang)

Krijg je er maar niet genoeg van? Dan kan je ook meedoen met 52 Weken Duurzaam of Flight Free NL. Deze dagen je uit om respectievelijk 52 weken te werken aan een duurzamer leven of het hele jaar niet te vliegen.

Welke uitdaging(en) ga jij proberen? Laat het ons weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *