Spiritualiteit

De speciale connectie

Foto: Tina + Isaiah

Je hebt het gevoel zeker en vast al ervaren. Je weet wel, dat gevoel alsof je die ene persoon al eeuwig kent. Wanneer je dit gevoel hebt kan je dat ook echt letterlijk nemen. Dit noemt men een spirituele relatie of connectie. Ik wil het in dit artikel hebben over de twin flame relatie en de soulmate relatie. Twee heel hechte relaties met dat speciale ‘ik lijk je al eeuwig te kennen’-gevoel, maar toch heel verschillend.

Soulmates

Niemand kan voorspellen wanneer zielsverwanten elkaar zullen ontmoeten. Je ontmoet je soulmate op het moment de zielen er klaar voor zijn. De relatie tussen soulmates heeft een bepaald magisch, mystiek gevoel. De liefde is zo sterk dat de chemie onverklaarbaar is. Het lot zorgt ervoor dat deze twee mensen voorbestemd zijn om elkaar te ontmoeten. Zo doen ze elkaar groeien als mensen en leren ze waardevolle lessen.

Een soulmate-relatie is een als een soort concert dat wordt geleid door het universum. Met je soulmate voor je, werp je de angsten en maskers af die je echte liefde ontzeggen, met andere woorden om je ware zelf te zijn. Soulmates werken in balans samen en streven altijd naar gelijkheid en respecteren elkaars bijdragen. Liefde is het centrum van alles wat je doet, de synergie zal worden vergroot met de kracht die je nodig hebt om samen je dromen te manifesteren. Zielsverwanten voelen dat hun zielen verbonden zijn, ongeacht de afstand. Alles vloeit harmonieus samen en de gesprekken verlopen naadloos.

Een soulmate is je tweelingbroer of -zus, een weerspiegeling van jezelf, iemand die je hand vasthoudt en met je in duisternis loopt. Je soulmate maakt je trots en alles wat hij/zij doet of zegt, is voor de andere heel  verhelderend. Een soulmate maakt je compleet. Een soulmate kan heel dicht bij je staan, zoals je partner, maar kan ook een vriend of vriendin zijn. 

Twin flames

Een twin flame relatie is iets anders.

Hoewel tweelingvlamrelaties met controversen te maken hebben en niet altijd eeuwig duren, zijn ze een belangrijke kans op geluk en groei.

Men zegt dat een  tweelingvlam de andere helft van je ziel is. Er wordt gezegd dat een ziel als het ware in tweeën kan splitsen. Daarna belandt de ziel in twee verschillende lichamen.

Om een tweelingvlam te vergelijken met een soulmate: een soulmate is iemand die gemaakt is van dezelfde soort energie als jij, maar die nooit in een samensmelting met jou heeft bestaan. Hoewel soulmate-verbindingen erg vaak voorkomen, bevindt een ontmoeting met een tweelingvlam zich op een heel ander niveau. Meestal leidt dit tot een partnerrelatie. Het kan zich echter ook voordoen in de vorm van een intense vriendschap, maar dit komt net iets minder vaak voor.

“We denken dat we iemand met onze ogen ontmoeten, maar we ontmoeten iemand eigenlijk met onze ziel.” – Mimi Novic

Als je een tweelingvlam hebt, ben je voorbestemd om deze persoon op een bepaald punt in je levensreis te ontmoeten. Jullie twee zullen als magneten samen worden getrokken! Je weet wanneer je verbinding hebt gemaakt met deze persoon als je onmiddellijk een gevoel van herkenning ervaart. Veel mensen beschrijven een griezelig gevoel dat ze hun tweelingziel hun hele leven hebben gekend. Wanneer je de persoon tegenkomt die de andere helft van je energie draagt, kan dit een diepgaand en levensveranderend gevoel van heelheid creëren.

Je relatie zal van nature extreem intens zijn, omdat tweelingzielen elkaars spiegel zijn. Niet zoals bij soulmates, maar net iets anders. Zo zal die ergernis die je hebt van je partner de weerspiegeling zijn van wat eigenlijk bij jezelf het ‘probleem’ is. Deze persoon zal zo niet alleen een gevoel van heelheid geven; hij of zij zal ook je zelfkennis verhogen, inclusief kennis van je gebreken. Dus naast geluk kan het ook wel eens zijn dat tweelingvlammen heel wat conflicten hebben, anders dan bij soulmates dus. Wees gerust dat het mogelijk is om een ​​gelukkige, gezonde relatie te hebben met je tweelingziel, maar dit is echter alleen mogelijk als je van jezelf kunt houden, aangezien je tweelingziel een deel van jou is. Deze liefde moet eerlijk en onvoorwaardelijk zijn! Anders zal een deel van jou altijd worden gedreven om je tweelingvlam af te wijzen.

Zo zie je dat deze twee soorten spirituele relaties heel dicht maar toch ook heel ver van elkaar staan. Ik heb zo bijvoorbeeld mijn beste vriendin als soulmate. Mijn man is echt mijn twin flame.

Heb je na het lezen van dit artikel een aha-momentje? Besef je nu pas waarom die band met die ene persoon zo intens is? Laat het zeker weten!

Heel veel liefs,

Tina is gepassioneerd door spiritualiteit en blogt hier dan ook graag over. Daarnaast deelt ze hier dagelijks over op Instagram en maakt ze de mooiste spirituele juwelen met haar beste vriendin. Als je graag meer over Tina te weten wil komen, kan je haar volgen op Instagram.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *