Fotograaf: Rebecca Beelen (notitieboek: Moyu)

Tiny schreef dat ze in de podcast van Heksen dragen sneakers had gehoord dat succesvolle vrouwen een woord kiezen bij het begin van een nieuwe jaar. Blijkbaar is dit iets dat bijvoorbeeld Oprah doet.

Toen dacht ik: ik ben omringd met succesvolle vrouwen, dus ik vraag aan mijn team van Heartfully Conscious wat hun woord is voor 2021 en deel dit met jullie. Zijn jullie ook benieuwd?

Esmee: Ik heb gekozen voor het woord Zorgzaam. Ik wil zorgzaam zijn voor mezelf. In 2021 wil ik ervoor kiezen om echt te gaan zorgen voor mezelf en mezelf op nummer 1 te zetten. Zelf ben ik een persoon die altijd voor anderen heeft gezorgd en pas op het laatste voor zichzelf. Naar mijn gevoel heeft dat zijn tol geëist vorig jaar en ben ik toen wakker geschud. Voor jezelf zorgen als je dat niet gewoon bent, is niet makkelijk en evident. Vandaar dat ik 2021 aanzie als het jaar waarin ik met vallen en opstaan voor mezelf moet leren zorgen. Eerst mijn eigen behoeften bevredigen (dus door gezond te eten, voldoende slaap en rust te nemen, en lichaamsbeweging: omdat mijn lichaam dit verdient en niet omdat ik het wil straffen en binnen een ideaal wil passen. En dan pas zorgen voor andere mensen. Dit gaat niet makkelijk worden, maar het is het wel waard.

Rebecca: Aangezien afgelopen jaar een jaar is geweest van Explore/verkennen, is 2021 het jaar van Focus. Vooral in het opzicht dat ik verkend heb welke waarden, mensen, ervaringen en doelen voor mij belangrijk zijn, en ik nu daar de focus op kan leggen. Zo kan ik sterker groeien in 2021. Gelukkig hangt zo’n persoonlijke groei ook niet samen met data, want zoals Esmee weet, ben ik hier al volop mee bezig.

Christel: Ik heb niet direct een idee, maar wat ik wil uitdragen voor mezelf in 2021, is het begrip vegetariër. Het is niet zo catchy of diep zoals dat van iedereen, wat ik een beetje stom vind van mezelf, maar het zal wel mijn komende jaar grotendeels beheersen. Ik wil meer doen, echt een inspanning leveren om mijn aandeel in deze wereld positief om te zetten en om dierenleed tegen te gaan.

Ripley: Solitude: omdat ik heb geleerd dat ik moet stoppen om proberen ‘samen te werken’ of in groep iets proberen te bereiken. Ik ben een ‘lone wolf’ en alles wat ik alleen doe, doe ik uiteindelijk beter. Alleen zijn en daaruit die creativiteit laten vloeien, maakt mij ook enorm zen en gelukkig. Daarom ben ik ook blij dat ik voor de verandering mijn kar eens bij HC kan aanhangen en gewoon mijn ding alleen kan doen ook. 😉

Lynn: Acceptance / aanvaarding: Ik moet leren om de dingen te aanvaarden zoals ze zijn. De goede en de slechte dingen. Want er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ dingen. Ik groei dankzij alles wat mij overkomt.

Tina: Trust of vertrouwen, omdat ik geleerd heb mezelf en mijn intuïtie te vertrouwen, alsook de kracht van het universum en ’the law of attraction’. Het heeft me op zes maanden al verder gebracht dan in mijn hele leven en ik geloof dat dit in 2021 nog verder zal groeien en ontwikkelen. Ik leef mijn mooiste leven.

Steffie: Ik was net van plan om er dit jaar eens geen te kiezen, maar als het toch moet, wordt het unity of heelheid. Waarom? Veel van mijn projecten en wat ik eerder leerde, komt samen en alles past nog mooier in elkaar dan voorheen.

Wat is jouw woord voor 2021? Waar wil jij het komende jaar bewust aan werken of voor gaan? Ik ben benieuwd!

Pin It on Pinterest

Share This