Eerlijke mode

Shakosse: Een eerlijke en unieke handtas

Foto: Geert Pieters

“I’m a big handbag lover and will always have one with me.”

— Tamsin Egerton

Ikzelf ben heel erg selectief wanneer het op handtassen aankomt. Er zijn namelijk maar twee varianten die werken voor mij: een simpel en compact design waar alleen maar mijn essentials in hoeven en een gigantisch exemplaar waar ik mijn halve leven in kan meezeulen.

Vandaag wil ik het hebben over mijn shakosse van… ‘Shakosse’!

Shakosse is een one-man brand dat in 2020 is opgestart door de 18-jarige Warre Dassonville uit het West-Vlaamse Ieper.

Warre is een jonge visionair die het taboe wil doorbreken dat handtassen alleen maar voor vrouwen zijn. 

Foto: Geert Pieters

Volgens hem zijn handtassen voor iedereen en kunnen deze op een duurzame manier vervaardigd worden. Zijn handtassen worden enkel gemaakt met tweedehandse stoffen die hij krijgt of ergens op de kop kan tikken, zo heeft hij onlangs een gigantische doos vol ritsen weten te bemachtigen die hij een tweede leven gaat geven. 

Warre en ik hebben elkaar op Instagram leren kennen en de ‘klik’ voor een samenwerking was er meteen. Hij had meteen mijn aandacht na het lezen van zijn Instagram bio:

  • handmade
  • eco-friendly
  • sustainable
  • vegan
  • no waste

Dit klinkt als een droom, toch?

Foto: Geert Pieters

Na enkele dagen correspondentie, maakte Warre een custom made handtas voor mij, in ‘Black Velvet’.

Binnen de week was mijn handtas door hem gemaakt en bij mij thuis in een eco vriendelijke verpakking. Aan de handtas hing een label: Fuck Fast Fashion! 

Over een statement gesproken!

Foto: Geert Pieters

Mijn handtas is perfect om mijn essentials in weg te werken wanneer ik snel een boodschap moet gaan doen, maar ik weet ook dat (wanneer het weer mag) dit item mijn ‘little black bag’ wordt wanneer ik eens naar een feestje moet!

Shakosse en The Jungalista hebben vanaf vandaag ook een giveaway lopen op Instagram, waar je je eigen Shakosse en luchtplantjes mee kan winnen. Zin om mee te doen? Ga dan snel naar de Instagrampagina’s van @shakosse en @thejungalista om deel te nemen.

Succes!

-xo, Ripley 

Ripley blogt over thee, spiritualiteit, tripjes en planten. Ook taboo onderwerpen die mind opening zijn schuwt zij niet. Je kan haar conscious content creation, travels en nog veel meer vinden op www.instagram.com/thejungalista

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *