Respect voor de natuur

Yokuu: de kracht van de natuur in je huis

Foto: Esmeralda Frederickx

Tegenwoordig is al wat de klok slaat: immuniteit, alcoholgel en handen wassen. We moeten proper leven en door handhygiëne zijn we tegenwoordig goed bezig. Nu, dat proper leven heeft ook een keerzijde.

Ben je benieuwd naar wat ik hiermee wil zeggen? Lees snel verder!

Tegenwoordig hebben we soms meer schoonmaakproducten dan etenswaren. Onze kastjes puilen uit met schoonmaakmiddelen, want proper leven is belangrijk en zelfs levensnoodzakelijk. We moeten continu onze handen wassen en ontsmetten. Maar zo zorgen we ervoor dat we eigenlijk te proper wonen en leven.

“Watte?” hoor ik je al denken.

Ons lichaam en onze immuniteit heeft het nodig om in contact te staan met bacteriën en andere micro-organismen. Hoe doen we dit? Door niet alles (en zeker niet onze leefomgeving) te gaan ontsmetten met agressieve producten. Joris van Yokuu heeft hier iets op gevonden: de schoonmaakparel. Hij speelt hier in op de nood aan een gezond leefmilieu (door gezonde bacteriën) en op een ecologische leefwereld (door te werken met ‘refills’ en een herbruikbare spray).

Yokuu is een allesreiniger die gezonde bacteriën achterlaat. Die goede bacteriën beschermen ons eigenlijk en vormen de basis van natuurlijke zuivering. Als je met dit product schoonmaakt, herstel je het evenwicht dat door agressieve schoonmaakmiddelen uit balans was gebracht. Door deze goede bacteriën in je huis te halen en te laten schoonmaken, helpen we ons huis en onze immuniteit. Want je immuniteit kan pas sterk zijn als het regelmatig in contact komt met iets. Neem je alles weg, dan verzwak je je immuniteit.

Ik mocht de spray van Yokuu uittesten en ik geef al mee dat ik mij helemaal in hun visie kan vinden. Het systeem is heel makkelijk: fles vullen met water en Yokuu-parel erbij. Even wachten, laten oplossen en poetsen maar.

Foto: Esmeralda Frederickx

Het product ruikt neutraal, wat ik waardeer. Ik heb geen nood aan die extreem felle schoonmaakgeuren. Mijn huis moet niet naar een parfumwinkel ruiken, wat je met andere producten wel hebt. Het is heel gemakkelijk in gebruik, ecologisch (door het product in een parel te stoppen) en het is ook lokaal. Het is ook zeer betaalbaar, wat helemaal fijn is.

Ik geef eerlijk toe dat ik hier wel blij van word. Dit is een product dat ik dagelijks gebruik om op te frissen en het hier proper te houden.
Kan ik het je aanraden? Zeker en vast!

Je kan hier een starterskit kopen en hier refills. Ik koop de refills zeker opnieuw als de mijne op zijn.

Dit product is mij vrijblijvend opgestuurd omdat ik als verpleegkundige heel hard bezig ben met micro-organismen, immuniteit en hygiëne. Mijn enthousiasme is oprecht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *