Respect voor jezelf

Ziggie’s Tattoo: ecologische kunst op je lichaam

Foto: Rebecca Beelen

Ben je aan het nadenken over een nieuwe tattoo? Als het op het kiezen van een kunstwerk voor je lichaam aankomt, zijn er een heleboel vragen die je jezelf stelt. Voor mij waren het immense vraagtekens: Welke tattoo wil ik? Wil ik hem in het zwart of toch liever met kleur? Welke kleuren? Waar op mijn lichaam wil ik de tattoo laten zetten?

Eenmaal dat ik de perfecte tattoo gevonden had en precies wist waar ik ze wilde, bleef er nog één vraag onbeantwoord: bij welke tattoo-artiest ga ik het best? Er zijn verschillende artiesten bij wie je terechtkan, maar voor het ontwerp dat ik wilde, moest ik iemand vinden die makkelijk ‘fine line’ tattoos zet. De meeste artiesten in de regio Antwerpen zijn gespecialiseerd
in meer bombastische, grote tattoos. Ik had de moed bijna verloren, toen een collega mij Ziggie’s Tattoo aanraadde!


Als je een unieke tattoo (en tattoo-ervaring) wil, dan moet je bij Ziggie’s Tattoo in Berlaar zijn! Ik heb haar meteen een concept doorgestuurd. Ziggie wilde eerst en vooral authentiek blijven en wat ‘tweaks’ en details aanpassen, zodat ik zeker een unieke tattoo zou hebben.


In oktober was het zover. Bij aankomst werd ik vriendelijk begroet aan de deur. De gezellige sfeer, rustige muziek en vriendelijkheid van Ziggie geven je meteen een rustig gevoel, wat ik echt wel wist te appreciëren (ik was namelijk al zo
zenuwachtig voor die tattoo)!

Foto: Rebecca Beelen

Terwijl de tattoo gezet werd, spraken we over hoe belangrijk het is om ecologisch verantwoord te zijn. Ziggie probeert dit ook door te voeren in haar zaak. Zo zijn de meeste decoraties bij haar tweedehands.
De inkt die ze gebruikt is veganistisch. Het afdrukpapier, vertelde ze, is dat niet meer. Ze heeft vroeger veganistisch afdrukpapier gebruikt, maar omdat de afdruk niet mooi bleef staan, is ze overgeschakeld op gewoon papier.


De verzorgingszalfjes en -crèmes die Ziggie in haar tattooshop verkoopt,
zijn van het merk Carl & Johan. Deze producten zijn heel fijn in gebruik, en
de regenererende zalf houdt de tattoo goed vettig. Na een ‘background
check’ van de verzorgingslijn, kwam ik erachter dat de producten niet getest worden op dieren. Bovendien is het bedrijf gebaseerd in België!
Pluspunten dus!


“Het enige wat aan de producten van Carl & Johan niet vegan is, is dat er
bijenwas voor wordt gebruikt. Maar de reden dat ik de producten toch gebruik, is omdat ze natuurlijk zijn en ook lokaal, dus ook beter voor het milieu”, aldus Ziggie.


Na afloop van de afspraak werd er een foto gemaakt van mijn nieuwste
aanwinst. Ik kreeg via Instagram een ‘cheat sheet’ voor de nazorg van mijn tattoo. De goede zorgen van Ziggie stopten echter niet daar! Ik heb via Instagram ook berichtjes gestuurd naar Ziggie met specifieke vraagjes over de nazorg, waarop ze steeds binnen de dag antwoordde!


Als het nog niet duidelijk was: ik ben helemaal fan! Ziggie is een tattoo-artieste die vooruitgang in milieuvriendelijkheid en perfectie in tattookunst mooi balanceert. Ze zegt zelf: “Ik probeer veganistisch en milieuvriendelijk materiaal te gebruiken, als het kan. Dat is helaas bij sommige dingen nog niet het geval. Zo is er het plastic om de tattoo mee in te pakken, of de handschoenen… Maar ik hoop dat daar snel alternatieven voor komen!”

Als dit nog niet overtuigend genoeg is, kan je Ziggie’s laatste creaties bewonderen en haar volgen op Instagram: @ziggiestattoo

Take care en tot snel!
Rebecca

Rebecca blogt over hoe je op verschillende manieren goed zorg kunt dragen voor je lichaam. Niet alleen komt gezond eten en bewegen hierbij te pas, maar als hoogsensitief persoon let ze ook op haar ‘mentale dieet’. Ze zet kleine stapjes in de richting van zorg voor zichzelf en voor onze planeet, in de hoop dat ze op haar pad anderen mee kan inspireren. Wil je haar volgen? Dat kan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *