Thee

Matcha the green gold

Foto: Ripley

In november 2020 liet ik iedere lezer van Heartfully Couscous kennismaken met mijn ‘holy grail’ die ik als titel ‘Matcha, het groene goud’ gaf.

We zijn nu februari, een ruime 3 maanden verder en ik geef toe dat ik nog altijd even gek ben van matcha en toch mijn dagelijkse portie nodig heb om deftig te kunnen functioneren. 
Ik ben ondertussen wel overgestapt naar  een ander matcha-merk en daar wil ik het graag over hebben!

‘Matcha The Green Gold’ is een one-woman brand dat is opgericht door de Gentse Delphine. Wij leerden elkaar kennen via Instagram, waar het meteen klikte! Ik was meteen wild van de verpakking (die heel erg ‘aesthetically pleasing’ is) en enorm geïntrigeerd om de matcha eens te proeven. Zoals ik in november al liet vallen: het is bijna onmogelijk om hier in België echt een deftige premium grade matcha te vinden, er is altijd wel wat mis.

Foto: Ripley

Ik mocht van Delphine een tube met matcha uittesten, iets wat ik samen met mijn partner en moeder (die ook fervente matchafanaten zijn) heb gedaan.

Mijn vaste matcha-brand was voor mij the best of the best, geen twijfel mogelijk. En deze blijft natuurlijk steevast in mijn persoonlijke top 3 staan, maar wel met ‘Matcha The Green Gold’ op #1. Ik vertel je even waarom ik zo gek ben op die laatste:

 • De verpakking is gewoon veel beter en mooier. Ik ben een ‘sucker for pretty packaging’ en de tube zorgt ervoor dat de matcha veel beter bewaard blijft dan in een los zakje.
 • Dit poeder is veel makkelijker te ‘whisken’ en ‘blenden’. Eindelijk geen klonters meer die aan de bodem van de mok of ‘chawan’ blijven plakken.
 • De smaak is zoveel zachter! Bij deze matcha is het alsof er boter in je mond aan het smelten is. 0,00% bittere ondertonen, heerlijk gewoon.

Deze bevindingen komen dus niet alleen van mij, maar ook van mijn matcha-family. Zowel mijn partner als moeder gaven als eerste opmerking ‘deze matcha is veel zachter van smaak’ en na zelf enkele malen een kop te hebben bereid, liet mijn moeder ook vallen dat ze deze toch makkelijker te ‘whisken’ vind dan de vorige. Eerlijk? That’s all I need.

Ik geef jullie nog even een reminder mee uit mijn eerste artikel, mocht je vergeten zijn waarom je matcha absoluut in je dagelijkse routine moet opnemen!

Foto: Ripley

Matcha is de gezonde vervanger van koffie die ervoor zorgt dat je wel meer dan 4 uur lang een opkikker krijgt, terwijl koffie maar een korte kleine piek heeft en je meerdere koppen moet drinken om actief te kunnen blijven. In tegenstelling tot koffie laat matcha ook geen onaangename adem achter en zitten er enorm veel ‘health benefits’ aan verbonden, zoals: 

 • hoog in antioxidanten 
 • boost je energielevels
 • bevordert de gemoedstoestand
 • boost je immuunsysteem 
 • stimuleert je metabolisme en werkt ontgiftend
 • boost je concentratievermogen
 • verlaagt de cholesterol 
 • houdt het suikerpeil van diabetici stabiel
 • geeft je huid een boost en een glow
 • is gewoon enorm lekker

Je kan mijn favoriete matcha-brand hier vinden en shoppen met een korting wanneer je THEJUNGALISTA als code gebruikt: https://www.matchathegreengold.com

@thejungalista & @matchathegreengold hebben op dit moment ook samen een Instagram giveaway lopen! Ga snel naar Instagram en doe mee om je eigen matcha-pakketje te winnen.

Ripley blogt over thee, spiritualiteit, tripjes en planten. Ook taboe-onderwerpen die mind opening zijn schuwt zij niet. Je kan haar conscious content creation, travels en nog veel meer vinden op haar Instagram. Die vind je hier!

Één reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *