Foto: Tina Verleysen

Edelstenen en kristallen zijn meer dan alleen maar mooi om naar te kijken. Ze dragen heel wat kracht in zich, beter nog: ze dragen oerkracht in zich. Ik neem jullie in deze blogpost dus even mee naar die oerkracht en deel graag ook een stukje eigen ervaring.

Edelstenen en kristallen vind je in alle kleuren en vormen. Elke steensoort heeft zijn eigen specifieke oorsprong en kracht. De stenen die wij vandaag nog elke dag ontdekken zijn vaak al 500.000 jaar oud. Je snapt nu vast wel waarom ik zeg dat ze oerkracht in zich dragen. Edelstenen en kristallen zijn ook heel duurzame voorwerpen. 

Om de kracht van edelstenen en kristallen toe te lichten, ga ik de drie meest gekende stenen gebruiken. Samen worden ze ook de ‘gouden driehoek’ genoemd. Dit is een combinatie van bergkristal, rozenkwarts en amethist. Wanneer je deze drie stenen samenlegt, dan genereren ze een optimale energie en dit wonder noemt met dus de ‘gouden driehoek’. 

Bergkristal,‘ de steen van licht’. Bergkristal werkt reinigend, zuiverend en versterkend. De steen versterkt dus je zelfhelend vermogen en dat van andere stenen. Ook een belangrijke werking is dat hij blokkades in de chakra’s oplost.

Rozenkwarts, ‘de steen van liefde’. Door deze steen ga je meer in staat zijn om open te staan voor liefde, schoonheid en om weer van jezelf te gaan houden. Rozenkwarts heeft ook de kracht om je inlevingsvermogen te verhogen, angsten en fobieën te verminderen, maar ook om inspiratie op te wekken. Ook een kalmerende en troostende kracht schuilt in deze mooie roze kristal.

Amethist, ‘de steen van balans en spirituele rust’. Amethist zorgt voor rust, verdieping en harmonie, waardoor hij ook negatieve energieën gaat neutraliseren. De steen brengt helderheid en ontspanning, stimuleert spirituele groei en vergroot je intuïtie. Wanneer je stress of concentratiemoeilijkheden hebt, is dit ook een heel goede kristal.

Edelstenen en kristallen kies je het best op gevoel. Of dat is toch mijn mening. Ik weet dat in deze tijden het online shoppen enorm handig is maar je voelt de kracht niet van de stenen. Ik ga dus in 90% van mijn edelsteen- en kristalaankopen naar een fysieke winkel. Ik kies dan meestal zo van die kleine gezellige winkeltjes uit waarvan ik weet dat ze echte exemplaren verkopen en geen namaak. Geloof me, de namaakversies zijn er moeilijk uit te halen. Bij twijfel kan je altijd naar de certificaten vragen, deze moeten winkeliers normaal hebben. Vergeet ook niet dat je door juist naar die kleine winkeltjes te gaan de kleine zelfstandigen steunt die het nu ook keihard te verduren krijgen. Onthoud ook de regel “goedkoop is niet altijd beterkoop”.

Foto: Tina Verleysen

Edelstenen en kristallen geven hun energie af aan ons, maar ze nemen ook de negatieve energieën van ons en de omgeving op. Het is daarom aangeraden om ze regelmatig een reinigings- en laadbeurt te geven. Dit kan op verschillende manieren, maar niet iedere steen verdraagt elke soort van reiniging, dus voor je aan de slag gaat, vraag je het best even na bij iemand met kennis. Dit mag zeker ook bij mij zijn. Of check even betrouwbare sites.

Mijn eigen ervaring met edelstenen, kristallen en hun kracht is echt geweldig. Sinds ik ze op mijn lichaam draag en in huis heb staan, voel ik veel meer harmonie. En ik niet alleen; mensen die in mijn kleine gezellige kamertje komen, merken dit ook. Mijn persoonlijk topfavoriet is een labradoriet. Deze steen trekt echt overal mijn aandacht. Het is de steen van spiritualiteit en het hogere doel. Ik heb dan ook een aantal exemplaren in huis staan en ik draag ook elke dag een labradoriet bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor mijn spirituele reis al zo diep is kunnen gaan en ik mezelf heb teruggevonden. Edelstenen en kristallen zijn best wel een passie geworden en ik maak dan ook zelf juwelen die ik dan via @moon.and.stones aanbied. Elk juweel maak ik met aandacht voor kwaliteit, maar vooral met heel veel liefde en positieve energie, die ik zo doorgeef aan de ontvanger van het juweel. Natuurlijk, als kind van de maan gaat geen enkel juweel de deur uit zonder een laadbeurt in het maanlicht.

Mocht je vragen hebben, dan stel je ze maar. Ik word gelukkig als ik andere mensen kan helpen.

Liefs,

Tina

Tina is gepassioneerd door spiritualiteit en blogt hier dan ook graag over. Daarnaast deelt ze hier dagelijks over op Instagram en maakt ze de mooiste spirituele juwelen met haar beste vriendin. Als je graag meer over Tina wil te weten komen, kan je haar volgen op Instagram. @de.spirituele.druppel

Pin It on Pinterest

Share This