Bewust leven

Wat te doen in deze koude periode?

Niemand had deze maanden sneeuw verwacht. Ze heeft ons een beetje overvallen, maar ik denk dat we er met z’n allen wel van genoten hebben.
Nu de sneeuw voorbij is, heb ik hier een aantal tips voor regenachtig of koud weer.

Ben je ook benieuwd? Lees dan snel verder!

NETFLIX: ‘A call to courage’ – Brene Brown

Als eerste : als je Netflix hebt , zoek deze documentaire op. Brene Brown neemt je mee naar haar definitie van moed en hoe je dit echt wel moet gebruiken. Zeker in deze maatschappij hebben we met z’n allen dit wat meer nodig en moeten we dit gewoon gebruiken.

BOEK: ‘Een ongetemd leven’ – Glennon Doyle

Dit boek is één van de meest besproken boeken van 2020. Adele heeft door dit boek een grote mindshift gehad en daardoor echt een transformatie meegemaakt. En eerst wou ik het verhaal niet lezen (ik ben afwachtend met dingen dat gehyped worden), maar op één of andere manier was ik in de Standaard Boekhandel en kwam in mij op: ik moet dat boek lezen. Dus boek afgerekend en dit jaar uitgelezen.

DIT BOEK IS VERPLICHTE LITERATUUR. Voilà, ik heb het gezegd. Dit boek is echt life changing. Ik heb dit boek al door Lynn laten lezen en nu gaat Rebecca het lezen. Het verhaal vertelt de transformatie die Glennon de laatste jaren heeft ondergaan, en dit omdat ze leeft naar haar waarheid. Ze wil enkel maar oprecht zichzelf zijn zonder zichzelf continu te blijven verontschuldigen omdat ze een andere visie heeft dan andere mensen. Heel verfrissend om te lezen en soms ook wel echt pakkend. Ik heb af en toe toch een traantje weggepinkt en het even moeten wegleggen omdat het soms te zwaar was. En dat is helemaal oké.

Dit boek kan je hier kopen of bij je plaatselijke boekhandel.

Volg een online workshop

Zoals een eco lifestyle workshop bij Mixua! Emilia heeft drie online workshops staan die jou helpen met een ecologische levensstijl. Ze zijn geschikt voor beginners. De eco lifestyle workshop heb ik zelf gevolgd en vind ik een ideale om mee te starten. Op een toegankelijke manier door middel van vier online modules (één per week) leer je de basics om je huis ecologischer te maken en om ecologischere keuzes te maken.

De workshops vind je hier.

Toch drie belangrijke tips die ik heb gedeeld, al zeg ik het zelf.
Wat ga jij doen deze koude en natte periode?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *