Bewust leven

Kleine stapjes

Foto PCT: Wikipedia

Net als iedereen heb ik passies. Sommige passies heb ik al heel mijn leven. Zoals lezen, schrijven en tekenen. Andere zijn tijdelijk. Zo had ik een periode waarin ik gek was op mandala’s. Ik hou nog steeds heel erg van mandala’s. Maar de passie is al wat afgekoeld. Nu heb ik een nieuwe passie. Ik ben (tijdelijk?) geobsedeerd door de PCT, de Pacific Crest Trail.

De PCT is een wandelroute in de Verenigde Staten die loopt van de grens met Mexico tot de grens met Canada. Ik las er deze maand een boek over. En toen nog eentje. En daarna nog een boek over een fietstocht. Het zijn alle drie waargebeurde verhalen over dappere vrouwen die een avontuur beginnen. Ze hebben me geïnspireerd. Ik begon te dromen.

Dit zijn de drie boeken die ik las. Ondertussen zijn het er al vijf geworden. #Oeps

Dromen waarmaken doe je soms met een grote sprong. En soms met kleine stapjes (pun not intended). Zoals jullie wel zullen begrijpen, is dit niet het geschikte moment om een grote reis te maken. Bovendien is mijn conditie niet goed genoeg om zulke lange tochten te ondernemen. Maar kleine stapjes zijn wel al mogelijk. Laten we beginnen in eigen land.

Uit In Vlaanderen deelde onlangs acht prachtige wandelroutes in de natuur. Ik wil dolgraag eens naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Welke route wil jij eens verkennen?

Foto Nationaal Park Hoge Kempen: Erwin Christis via Flickr (CC)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *