In het verleden heb ik er al eens een artikel over geschreven: endometriose. Een chronische ziekte die vorig jaar bij mij is vastgesteld. Daardoor heb ik ondertussen een operatie en drie maanden kunstmatige menopauze achter de rug. In dit artikel vind je alvast meer uitleg over wat het is.

1 op de 10 vrouwen

Wanneer je erbij stilstaat dat 1 op de 10 vrouwen endometriose heeft en er nog steeds lacherig met menstruatiepijn wordt omgegaan, dan denk ik dat we wel kunnen zeggen dat er dringend bewustwording over deze ziekte nodig is.

1 op 10 vrouwen is veel, hè… Endometriose hoort in de top 10 van meest pijnlijke ziekten. Dat is bizar bij om te moeten stilstaan.

Out of my comfort zone op Instagram

Omdat bewustwording nodig is, ga ik er vandaag sowieso ook iets over delen op Instagram. Een foto die ferm uit mijn comfortzone is, maar eentje die wel nodig is om andere vrouwen te laten stilstaan bij deze ziekte.

Virtuele theeklets

Daarnaast ga ik deze zondagavond 7 maart om 19 uur live op Instagram, samen met Valerie van Moment Content. Ik heb haar leren kennen door endometriose en we halen heel veel steun en kracht uit onze vriendschap. We laten ons niet klein maken door deze ziekte.

Valerie is ook bezig met awareness en heeft een hele pagina vol met informatie op haar website. Wat vind je er onder andere? De link naar onze groep op Facebook; een groep waar je je hart kunt luchten zonder meteen medische adviezen te krijgen, een groep waar je partner ook welkom is, mocht die vragen hebben. De toekomst? Een community oprichten waar er ruimte is voor tips op vlak van pijnbehandeling, levensstijl, relaxatie, voeding,… Daarnaast willen we online en offline ook momenten plannen om samen te komen en ons hart te luchten over deze ziekte.
Valerie heeft ook een wandeling gepland waarop je getuigenissen ’tegenkomt’ (in de vorm van QR-codes) van vier ‘endosisters’ die hun verhaal doen. Ik kan je alvast verklappen dat ik er ook tussen sta.

Voor alle informatie hierover, kan je hier terecht .

Stay tuned voor meer, zou ik zeggen. Hopelijk zie ik je zondag op Instagram!

Pin It on Pinterest

Share This