Bewust leven

Alle vrouwen aan de macht!

Aan het mediteren en bedenken welke vrouwen mij elke dag opnieuw inspireren.

8 maart: overal ter wereld is het vrouwendag. De dag waarop we stilstaan bij welke weg we als vrouwen al hebben afgelegd, maar ook welke weg we nog te gaan hebben. Als je het nieuws hebt gevolgd vorige week, dan denk ik dat we wel kunnen stellen: er is nog heel veel werk aan de winkel.

Een dag als deze vind ik het altijd leuk om ook stil te staan bij de vrouwen in mijn omgeving die ik inspirerend vind. Ik heb een mooi lijstje verzameld en deel het hieronder. Het zijn stuk voor stuk vrouwen die naar mijn gevoel de wereld een beetje mooier en unieker maken. Iets wat we met zijn allen wel nodig hebben. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Eerlijke mode

Foto: Bie van B-right

Bie van B-right is hier mijn rolmodel in. Bie is zelf heel hard bezig met eerlijke en duurzame mode en helpt andere vrouwen hier ook in. Zij zal de laatste persoon zijn die tegen jou zal zeggen dat je je kledingkast helemaal moet wegdoen en vervangen door een nieuwe, faire kledingkast. Wat ze wel doet? Door middel van haar ’30 days sustainable wardrobe’-programma jou helpen om jouw huidige kledingkast zo duurzaam mogelijk te maken. Dat doet ze door jou tips en trucs te geven over hoe jij echt alles uit je kledingkast kan halen. Daarnaast legt ze je ook uit hoe jij nu echt duurzame keuzes kunt maken op vlak van nieuwe kledij en hoe jij als een master greenwashing hierin kan herkennen.
Zelf heb ik heel veel geleerd uit haar programma en haar ook al mogen ontmoeten. Ik vind haar missie echt prachtig en ze is daarnaast een heel lieve, fijne vrouw met haar hart op de juiste plaats.

Ecologie

Foto: Veerle Colle

Op dit punt ga ik de plaats aan Veerle Colle geven. Veerle is een ‘Woman does it all’. Ze heeft een eigen zero waste kalender uitgebracht, heeft een eigen podcast (de zero waste podcast) en deelt daarnaast op Instagram ook haar tips en trucs om verpakkingsarm te leven. Ze legt je uit waar je de groenste elektriciteit vindt en steunt ook initiatieven van bedrijven die echt hun best doen (zoals Lush met hun verpakkingsvrije aanbod). Ik heb met Veerle via Instagram al heel fijne, mooi en inspirerende gesprekken gehad. Als ik een vraag heb, kan ik die zonder aarzelen aan haar stellen en ze helpt je ook echt verder. Haar podcast staat in mijn top 5 van favoriete. Ik heb ook heel veel geleerd uit haar kalender.

Spiritualiteit en hekserij

Foto: Lana Bauwens

Hier denk ik dat je het al kan raden. Wie mij langer volgt, weet dat Lana Bauwens voor mij een wereld van verschil maakt in spiritualiteit en hekserij. Met haar podcast Heksen dragen sneakers geeft ze een platform aan iedereen die bezig is met spiritualiteit. Zeker als je hierin zoekende bent, is het heel inspirerend om deze podcast eens te beluisteren. Daarnaast heeft ze ook een eigen boek geschreven, ‘Reset‘ waar ze vertelt hoe de diagnose van kanker ervoor heeft gezorgd dat ze enkel en alleen nog maar voluit voor haar eigen dromen kiest . Ze vertelt heel mooi haar proces en neemt je mee in haar strijd. Haar boek heb ik verslonden toen ik zelf net geopereerd was en heb er heel veel uit gehaald. Daarnaast heeft ze ook een eigen meditatiecursus, en (je kan het al raden zeker?) die heb ik ook met heel veel plezier gevolgd. Dankzij Lana ben ik weer meer en meer bezig met spiritualiteit en voel ik mij niet meer het vreemde eendje maar voelt het gewoon heel natuurlijk aan.

Plantaardige voeding

Tine Van Herck van Op Groen Geluk

Tegenwoordig zijn meer en meer mensen die hun weg aan het vinden naar plantaardige voeding. Er wordt meer en meer stilgestaan bij de neveneffecten die zuivel, vlees en andere dierlijke producten hebben op onze gezondheid. Als je gewoon bent om deze producten tot jou te nemen en interesse hebt in een plantaardige levensstijl, dan snap ik wel dat je je het volgende afvraagt: Hoe in godsnaam begin ik hieraan? Wel, Tine to the rescue. Tine is een diëtiste die zich heeft gespecialiseerd in plantaardige voeding en jou hierin helpt. Ze heeft hierover al enkele webinars gegeven die jou kunnen helpen. Daarnaast deelt ze op haar Instagram ook nuttige tips en trucs. Heel inspirerend hoe zij dit doet!

Holistische visie

Annelies Moons

Als we dan toch bezig zijn over plantaardige voeding, dan trek ik de lijn graag even door naar een holistische levensstijl en visie. Want laten we eerlijk zijn: we leven in een maatschappij waarin er vaak naar medicatie als oplossing wordt gegrepen en waarin er niet wordt gekeken naar andere aspecten in ons leven. Denk aan onze voeding, hoe we ons leven leiden, hoeveel en hoe vaak we bewegen en hoe het is met ons stressgehalte.
Ik ben oprecht blij dat hier meer en meer aandacht aan wordt gegeven. De vrouw die ik hierin bewonder, is Annelies Moons.
Annelies is huisarts. Daarnaast zet ze zich ook in tegen dierenleed en hanteert ze als arts een holistische visie. In plaats van meteen medicatie tegen je te hoog cholesterolgehalte te geven, gaat ze eerst kijken hoe het met je voeding en levensstijl is. Daar zal ze eerste advies over geven. Als dat allemaal goed zit, dan pas zal ze naar medicatie grijpen. Medicatie is de laatste stap en zo zou het moeten zijn in het merendeel van de gevallen (even een nuancering: dit is niet bij alles zo). Spijtig dat ik niet bij haar in de buurt woon, want anders zou ik haar meteen kiezen als huisarts. Maar in plaats daarvan volg ik haar op Facebook en lees ik met interesse wat ze post. Heel interessant en leerrijk!

Nee zeggen tegen taboes

Ripley. Getrokken door Geert Pieters

Heel belangrijk in deze tijd: durven nee te zeggen tegen taboes. En niet alleen in je privéleven, maar ook op sociale media. Op dit punt is één van mijn beste vriendinnen de persoon die je zeker moet volgen, namelijk Ripley. Op haar Instagram en hier op Heartfully Conscious deelt ze dingen waar veel mensen over zwijgen. Zo is Childfree (een bewuste keuze) het meest gelezen artikel van februari hier. Daarnaast deelt ze eerlijk over hoe CBD-olie en cannabis haar helpen met haar chronische migraine. Ik heb dankzij haar een opener houding tegenover deze twee dingen. Waar ik vroeger het woord nog niet kon horen (dankzij een ex-lief die cannabis misbruikte), heb ik ondertussen zelf CBD-olie al een kans gegeven in de vorm van olie en kauwgom. Wat ik ook zo heerlijk vind aan Ripley, is dat ze de eerste persoon zal zijn om andere vrouwen (en mannen) te steunen in wat ze doen en wat ze willen bereiken.

Awareness rondom endometriose

En dan zijn we bij de laatste vrouw aangekomen. Deze plaats geef ik aan Valerie van Moment Content. Valerie heb ik leren kennen via sociale media en samen strijden we tegen endometriose. Niet alleen dit verbindt ons. We zijn ook echte doeners als personen en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat heel de wereld weet wat deze ziekte is en hoe je ermee moet omgaan. Zo zijn we een eigen Facebook-community gestart waar we tips en trucs delen over hoe je met deze ziekte kan omgaan. We zijn hier heel ambitieus in. Dat voelt enorm verfrissend. Er gaan op dit punt heel mooie dingen komen. Daar ben ik 200% zeker van.

Een mooi lijstje toch wel, maar het zijn dan ook vrouwen die ik echt voor 200% steun en die mij enorm inspireren. Natuurlijk is het lijstje nog veel langer en zal ik andere vrouwen altijd steunen in wat ze doen. Zo ben ik een echte voorstander van ‘my body, my rules’. Een heel belangrijke om te bedenken voor andere vrouwen en om hen te steunen in wat ze doen.

Welke vrouw vind jij inspirerend?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *