Stilte wordt vaak als iets raars ervaren en geeft vaak ook een vreemd gevoel. De voornaamste reden waarom dit zo voelt en we dus vaak stilte gaan vermijden is omdat die ons doet denken aan leegte en verdriet. Het voelt eenzaam en negatieve gedachten lijken dan vrij spel te hebben. Maar eigenlijk is stilte iets moois. Stilte brengt ons naar de kern van onszelf, van wie we echt zijn, waar we voor staan en wat we echt willen. Vanuit stilte kan je creëren en je ware zelf naar boven brengen.

Waar is de stilte?

Stilte ontdekken is niet zo moeilijk want ze is werkelijk overal. Tijdens een gesprek, in de natuur, in de stad, op de wc, in de keuken, onder de douche, als je in bed ligt, etc. Ze is overal. Het is maar hoe je de stilte gaat waarnemen. Wanneer je die stilte ontdekt, ontdek je ook de stilte in jezelf. Je gedachten stoppen en je bent je bewust van jezelf. Gedachten zijn de meeste luidruchtige dingen in ons leven, dus als je kan stoppen met denken en gewoon kan ‘zijn’, dan kan je genieten van de stilte.

Gedachten gaan altijd over het verleden of de toekomst. Emotionele pijn zorgt ervoor dat je niet kan leven in het heden want je blijft in het verleden hangen. Net hetzelfde voor angst voor wat gaat komen. Denken aan vroeger of aan de toekomst belemmert je om te leven, om echt te leven in het hier en nu. Probeer je eens in te beelden hoe het zou voelen als je tot jezelf kan komen in stilte, hoe het ontdekken van rust voelt en hoe het zou voelen als je volledig in het hier en nu zou zijn. Geweldig, toch?

Die rustgevende stilte geeft ons vrede en innerlijke rust. Het is de manier om te verbinden met onze ziel, met wie we echt zijn. Maar hoe begin je aan luisteren naar de stilte?

Waarom is die stilte zo belangrijk?

Stilte brengt je bij de waarheid. Alleen als dit aanwezig is, kan alles worden gezien zoals het werkelijk is. In stilte kan je komen tot de kern van alle actie, van jezelf en alles om je heen. Innerlijke stilte wordt dan ook bewust-zijn genoemd. Je bent je bewust van je zijn, van je echte staat van zijn. Alleen wanneer ons hele wezen in een volledige staat van stilte is, kan ons hart zich openen. Ons hart kan zich openen en ontvangen, ons hart kan dan liefde en licht toelaten. We kunnen zo contact maken met ‘de bron’ en onszelf opnieuw ontdekken. Zo komen we opnieuw in onze kracht, die ons helpt om los te komen van alle oude overtuigingen, patronen, gewoontes en visies.

Ontdek jezelf

Ken jij jezelf? Weet jij wie je bent, los van al je gedachten en emoties?

We leven in een luidruchtige wereld, waar iedereen van zich wil laten horen. We worden iedere dag meegetrokken in de chaos van meningen en discussies, van ego’s en machtlustigen. We leven in een wereld die verslaafd is aan geluid. Het is de manier bij uitstek om onze eigen stilte niet te horen. Nochtans vinden we in de stilte van ons alles wat we zijn, en alles wat zich in die stilte bevindt is puur en zuiver. Dat zuivere gevoel wordt ook wel eens liefde genoemd. Het is dus echt mogelijk om afstand te nemen van de wereld daarbuiten, al is het maar voor heel even. Je kan rust brengen in jezelf door afstand te nemen van je gedachten en alles wat deze beïnvloedt.

Neem af en toe afstand van de wereld die je probeert te vormen en ga op zoek naar jezelf. Geef jezelf een pauze en geniet van de stilte die steeds aanwezig is. Geniet vanuit je kern en je ware zelf van de rust en de vrede.

Heel veel liefs,
Tina x

Tina is gepassioneerd door spiritualiteit en blogt hier dan ook graag over. Daarnaast deelt ze hier dagelijks over op Instagram en maakt ze de mooiste spirituele juwelen met haar beste vriendin. Als je graag meer over Tina wil te weten komen, kan je haar volgen op Instagram: @de.spirituele.druppel

Pin It on Pinterest

Share This