Zoals jullie weten, ben ik heel kritisch geworden over wat ik op mijn lichaam smeer. Een product dat ik koop, heeft een lange checklist met vereisten. Is er iets dat ik niet kan afvinken? Dan koop ik het niet. Best vermoeiend dus.

De oplossing hiervoor? Zelf je producten maken. Zo maak ik al bijvoorbeeld mijn eigen bodyscrub. Maar verder dan dat ben ik nog niet geraakt. Want om eerlijk te zijn, schrikt het me soms nogal af. Recepten genoeg op het internet, maar veel plezier met het zoeken. Zeker als je Esmee bent, moet het ook snel en makkelijk gaan.

Gelukkig had Kremmeke dit snel door. Mensen willen wel dingen zelf maken maar: 1. Ze willen makkelijk aan de ingrediënten raken 2. Ze willen geen uren spenderen aan recepten opzoeken en de ingrediënten bij elkaar zoeken 3. Ze willen zeker zijn dat het haalbaar is. Ook op vlak van tijd.

Met deze factoren heeft Kremmeke allemaal rekening gehouden. Zo verkopen ze doe-het-zelf-boxen. Deze boxen bevatten een recept (met een indicatie van hoeveel tijd je nodig hebt), de ingrediënten om je product te maken, uitleg waarom ze voor bepaalde ingrediënten hebben gekozen en de eigenschappen ervan.

Ik mocht van Kremmeke hun wonderzalfke maken. Ik heb een doos opgestuurd gekregen met ingrediënten om een wonderzalfke te maken.

Wonderzalfke?

Yes, een wonderzalfke. Een zalf op basis van goudsbloemolie. Goudsbloem wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn diverse medicinale eigenschappen. Zo is goudsbloem ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Dus dit zorgt echt voor een wonderzalfke. Zo kan je deze zalf gebruiken voor verschillende kwaaltjes. Enkele voorbeelden: oppervlakkige kwetsuren, insectenbeten, lichte brandwonden, kloven, …

Het maken

Het zalfje maken was inderdaad heel makkelijk. Er zitten duidelijke instructies bij voor hoe je het moet doen en hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt, zodat je het opnieuw kan maken als je potje leeg is. Het is makkelijk uitgelegd, en het is was ook super snel gemaakt.

Mijn wonderzalfke in wording

Het zalfje zelf? Dat gebruik ik eigenlijk heel de tijd door. Ik heb de gewoonte om mijn handen en vingers regelmatig te verbranden dus op dit punt is dit echt een lifesaver. Voor een extra afkoelend effect, bewaar ik het zalfje in de koelkast. Dan is het ineens extra verzachtend op mijn huid.

Mijn mening

Deze doe-het-zelf-dozen zijn echt heel handig. Ze laten zien dat zelf je producten maken echt niet moeilijk moet zijn en toegankelijk is voor iedereen. Je eigen producten maken is gewoon het beste voor je lichaam, maar ook voor de natuur. Ik vind het super handig dat alle ingrediënten erin zitten voor één keer, zodat je gewoon meteen kan uitproberen. Er zijn geen aparte ingrediënten die je nog moet gaan zoeken.

Kort gezegd: het is gewoon bestellen, wachten tot het geleverd is, maken en gebruiken. Zo simpel maakt Kremmeke het. Ideaal dus, als je het mij vraagt!

Mijn eigen wonderzalfke

Kremmeke kan je trouwens hier volgen op Instagram en de DIY dozen kan je hier kopen.

Heb jij al eens je eigen producten gemaakt?

Pin It on Pinterest

Share This