Foto: malith d karunarathne via Unsplash

De maan is prachtig, daar kunnen we met zijn allen over eens zijn. Daarnaast bezit deze ook prachtige krachten, waar we vaak niet bewust van zijn. Ik neem je mee , naar de maan en al haar schoonheid.

Wat is volle maan?

Een volle maan ontstaat doordat de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Er verschijnen dertien volle manen in een jaar; ongeveer één per maand. Elke volle maan staat in een andere horoscoop. Hierdoor zorgt dit elke maand voor een unieke energie, waaraan een betekenis kan gegeven worden. De energie van de maan trekt aan het water op aarde (zwaartekracht) vandaar eb en vloed. Mensen bestaan voor het merendeel uit water, waardoor er ook aan onze energie wordt getrokken. Dit verklaart de invloed die je kan merken tijdens de verschillende maancycli.

Welke invloed heeft ze?

De maanstand heeft een grote invloed op ons. Om van haar energie te kunnen genieten is, een maankalender heel handig. Je kunt de wind in je rug voelen als je jezelf laat meevaren met de natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei en afbouw. De maanstanden kan je zo betrekken bij je keuzes op zowel werk als persoonlijk vlak.

Foto: Tina Verleysen

Leven met de maancyclus

Chloé heeft al eens eerder alle stadia van een maancyclus besproken. Die kan je hier vinden. Ik neem je mee en leg je net iets meer uit over de schoonheid van de maan.

Foto: Tina Verleysen

Luister naar jezelf en pas je rituelen aan op je eigen bioritme in combinatie met de maanenergie. Benut niet alleen de tijden van uitbundigheid, maar juist ook van in je comfortzone kruipen. Door meer inzicht te krijgen in de invloed van de verschillende maanfasen op jouw leven, kun je meebewegen met de maanenergie. Zo beleef je je leven intenser en rijker.

We hebben allemaal een biologische klok, gebaseerd op het opkomen en ondergaan van de zon. We slapen en eten rond vaste tijden. Een volle maan maakt de nacht een stuk lichter dan we gewend zijn, waardoor we uit balans geraken. Daarnaast heeft de energie van de zwaartekrachtverhoudingen tussen de maan en aarde effect op ons slaappatroon en emoties.

Tijdens volle maan versterkt de energie van de maan alles: onze emoties, gedachten en situaties. Deze energie opent onze chakra’s, de belangrijkste energiecentra in ons lichaam. Je negatieve gedachten, zoals angst en depressie, komen dus beter aan het licht rond deze dagen. Ook positieve gedachten en emoties worden versterkt door volle maan-energie. Je kunt de behoefte voelen om te creëren, op te ruimen of dingen te doen die je telkens uitstelde. Geef jezelf rond deze tijd dat laatste zetje om je doelen te bereiken.

Ben je net zoals ik hooggevoelig? Voornamelijk HSP’ers slapen slecht of onrustig rond volle maan. Dit komt omdat hoogsensitieven bewust en onbewust meer waarnemen dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Mensen met migraine hebben vaak ook extra last van hoofdpijn. Richt je daarom op alle gedachten, emoties en fysieke gewaarwordingen die je versterkt wilt hebben.

Wanneer je weet dat je extra gevoelig bent rondom volle maan, wees dan lief voor jezelf. Het is een intense periode waarin weerstand tegen ‘wat is’ extra versterkt wordt, maar ook een periode met een diepe, spirituele ervaring.

Nieuwe maan brengt nieuwe gebeurtenissen. Er is een grote kans dat één van je wensen rond deze tijd uitkomt. Sommige wensen vergen veel tijd. Het kan daarom ook zijn dat je in de periode rondom volle maan sterke aanwijzingen krijgt dat je op de goede weg bent. Je zult vaker en intenser dromen. 

Naast de mentale en fysieke invloed van de volle maan op ons, is er ook een spirituele betekenis. Je kunt de uitwerking van de veranderende maanenergie voornamelijk voelen op gebied van emoties, instincten, behoeften, hormonen, het onderbewuste en het verleden.

De vrouwelijke energie trekt tijdens volle maan het hardst aan het water op aarde. Omdat we grotendeels uit water bestaat, zal je rond deze periode emoties intenser voelen.

Leven met de maan

Zodra je gaat leven met de maancycli ben je meer verbonden met de kosmos en met de natuur. In deze tijden hebben we het moeilijk om ons hier aan over te geven, maar je zult merken dat verbintenis met de maan je veel geluk brengt.

Waar nieuwe maan een uitstekende gelegenheid is om wensen te doen en dromen te manifesteren, gaat volle maan over een hoogtepunt bereiken en het oude ‘loslaten’. 

Loslaten zorgt dat niet alleen onze geest, maar ook ons lichaam volledig kan ontspannen. Ga wandelen in het volle maanlicht, brand kaarsen of wierook als je dat fijn vindt en doe een meditatie.

Ben jij ook zoals mij een maanmens? Of heb je er totaal geen last van? Laat het me zeker weten want ik ben hier heel nieuwsgierig naar.

Heel veel liefs,
Tina

Tina is gepassioneerd door spiritualiteit en blogt hier dan ook graag over. Daarnaast deelt ze hier dagelijks over op instagram en maakt ze de mooiste spirituele juwelen met haar beste vriendin. Als je graag meer over Tina wilt te weten komen, kan je haar volgen op instagram. @de.spirituele.druppel

Pin It on Pinterest

Share This