Ik schreef eerder al dat ik geen tv kijk. Maar ik moet toegeven dat ik wel naar YouTube kijk. Want daar vind ik erg veel inspirerende filmpjes. Geen belachelijke of saaie vlogs, maar leerrijke content. Die vind ik bijvoorbeeld op de volgende kanalen. Check them out!

Shelbizzle

Shelbi is de uitvindster van de term ‘environmental minimalism’ of minimalisme met respect voor de natuur. Samen met haar vrouw probeert ze zoveel mogelijk ‘zero waste’ te leven in de Amerikaanse staat Texas. Niet makkelijk in een land waar consumeren de norm is.

Sustainably Vegan

Immy is een vriendin van Shelbi. (De twee hebben al samen video’s opgenomen.) Immy woont in Engeland (in de buurt van Londen, denk ik) en probeert ‘zero waste’ te leven. Ze is ook erg geïnteresseerd in eerlijke handel en diversiteit. Ik vind haar heel open en authentiek.

Simple Happy Zen

De Nederlandse Vera leeft heel bewust als minimalist. Haar ‘cleane’ filmpjes stralen rust uit. Je wordt bijna ‘zen’ als je er nog maar naar kijkt (of luistert). Zeker inspirerend om zelf aan de slag te gaan met haar thema’s; minimalisme, zelfzorg en mindfulness.

Eve the Econista

Een Vlaamse YouTuber, jawel! En nog een toffe ook. Hoe is het mogelijk dat deze Gentse nog maar zo’n 250 volgers heeft? Misschien omdat ze vooral gekend is van haar profiel op Instagram? Volg haar dus zeker ook via @eve.the.econista.

The Simple Environmentalist

Emma woont op Okinawa. Het Japanse eiland met de oudste mensen ter wereld. Maar zorgen die mensen even goed voor de natuur als voor zichzelf? Emma toont hoe zij zo minimalistisch en zo natuurvriendelijk leeft op deze unieke locatie.

Gittemary Johansen

Op zoek naar nog meer ‘zero waste’ en veganistische inspiratie? Dan moet je bij Gittemary zijn. De Deense maakt heel informatieve (en ook grappige) video’s, waarvoor ze zich uitgebreid inleest in wetenschappelijke bronnen, zonder haar video’s daarmee saai te maken. Ze kent ook heel wat ‘DIY’s’ (recepten en zelfgemaakte producten).

Fairyland Cottage

Niamh woont in een bungalow op het Ierse platteland, in de buurt van een bos. Daar leeft ze op een heel natuurlijke manier, en doet ze aan ‘slow living’, in balans met de natuur. Let op: Probeer niet in slaap te vallen door haar hypnotische stem.

Andere aanraders op Youtube zijn Sedona Christina (een Canadese in de VS), Simple Victoria (in de VS), Madeleine Olivia (in het VK), Lefie (in de VS), Blue Ollis (in het VK), en nog vele anderen.

Welke is jouw favoriete duurzame/bewuste/minimalistische YouTuber?

Pin It on Pinterest

Share This