Mijn haar na mijn haarroutine en Tina die wou poseren

Vorig jaar in maart besloot ik dat het goed was geweest. Gedaan met mijn lokken te mishandelen met bleekstoffen en andere schadelijke kleurstoffen. Gedaan met elke maand bij de kapper pijn te lijden om zo blond mogelijk haar te hebben.

Sindsdien heb ik ik een hele andere haarroutine en ik neem je even mee.

Als eerste: mijn haren kleuren

Ik ga hier niet meer voor naar de kapper, maar ik doe het zelf. Vorig jaar heb ik gekozen om mijn haren te kleuren met henna en ik ben hier zo blij mee.

De henna die ik momenteel gebruik

Ten eerste: het is veel gezonder dan de traditionele kleuringen die je in de supermarkt haalt.
Ten tweede: het is natuurlijk, en daar hou ik van.

Een nadeel? Het aanbrengen is altijd wel een smosboel. Ik ben geen held in het zelf kleuren, dus ik zoek hier meestal een slachtoffer voor. Iemand die mijn haren in de henna wil zetten. Daarnaast duurt het ook tegen dat je de echte kleur ziet. Ten eerste moet de henna er minstens 3 uur op blijven zitten (soms ga ik er gewoon mee slapen), maar dan nog duurt het 48 uur tegen dat het ontwikkeld is.

Helaas is het ook niet ‘zero waste’ aangezien de henna die ik vind, meestal in een plastic verpakking komt en daarnaast pak ik mijn haren ook met plastic folie in wanneer de henna moet intrekken.

Toch voelen mijn haren op één jaar tijd veel voller aan en ik ben super blij met deze switch.

Als tweede: mijn shampoo en conditioner

Vorig jaar in januari heb ik er al iets over geschreven, over de shampoo en condtionerbars van Savonke (toen Savan). Ze zijn nog steeds mijn favoriet en ik ben heel blij dat ik door deze stap veel minder afval maak. Ik kan het je zeker aanraden.

Sinds kort is er een derde stap BIJ gekomen, één keer per week.

Namelijk:

Een heerlijk haarmasker

Yes, één keer per week skip ik de conditioner en geef ik mijn haren de ultieme verwenning. Een heerlijk haarmasker.
Ik heb sinds kort eentje gevonden dat ik heel erg fijn vind en met veel plezier gebruik.
Namelijk het Glow Haarmasker.
Dit is natuurlijk niet zero waste (maar ik ben ook niet perfect dus helemaal oké), vegan en curly girl proof.

Het zalige haarmasker van Glow

Dit haarmasker hydrateert mijn lokken en zorgt ervoor dat ik veel minder klitten heb in mijn haren. Door de voedende ingrediënten krijgen mijn haren veel meer glans en voelen ze veel zachter aan.

Zelf beweren ze het volgende: Antipluis (moet ik wel beamen, dit ervaar ik ook minder. Maar in de lente is dit ook minimaal bij mij. Hier zou ik in de winter op moeten terugkomen.), verrijkt met heerlijke oliën, gaat gespleten haarpunten tegen (eerlijk? Gespleten haarpunten kunnen enkel opgelost worden door naar de kapper te gaan en ze te laten knippen. Wat wel kan is dat het veel langer duurt tegen dat je er ontdekt), geeft het haar hydratatie, verzorgt het haar en vermindert knopen, en maakt het haar makkelijker doorkambaar.

Ik moet eerlijk toegeven dat mijn haar er veel gezonder uitziet, het glanst meer en het is beter doorkambaar. Ik moet er echt wel op letten dat ik elk klein plukje laat genieten van dit masker want anders merk ik meteen welk plukje ik vergeten ben. Het haarmasker zelf vind ik wel zijn geld waard (het kost 29,95 euro) en zou ik zeker in de toekomst zelf kopen (ik heb dit gekregen). Het haarmasker kan je zelf hier vinden en met de kortingscode ESMEE10 krijg je zelf 10 procent korting.

Ik deel hier even de ingrediënten mee voor degenen die hierin interesse hebben:
Ingrediënten: Aqua, Quaternium-91, Behentrimonium Chloride, Myristyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Centrimonium Bromide, Mangifera Indica Seed Butter, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Sorbitan Caprylate, Propanediol, Benzoic Acid, Parfum.

Wat houdt jouw haarroutine in? Ik ben benieuwd!

Pin It on Pinterest

Share This