Geen categorie

CBD pijnbestrijding met Nordic Oil / CBD pain relief with Nordic Oil (NL + ENG)

Foto/picture by Geert Pieters

Ik lijd al 15 jaar aan chronische pijn. Gedurende al die tijd heb ik chronische hoofdpijn en migraine gehad. De oorzaak hiervan lag in een aanval gebaseerd op discriminatie in het middelbaar.

In het artikel hieronder leg ik je uit wat dit met CBD te maken heeft (spoiler alert: het is voor mij een wondermiddel).

ENGLISH SEE BELOW

Wat houden die chronische hoofdpijn en migraineaanvallen juist in?

Ik heb de klok rond hoofdpijn, 24u op 24u, 7 dagen op 7, en dit voor zolang ik leef. Daarbovenop komt dan nog een wekelijkse migraineaanval, die verschillende dagen kan aanhouden. Over de jaren heen heb ik al zoveel voorgeschreven farmaceutische medicatie uitgeprobeerd dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Kort gezegd: geen enkele ervan heeft geholpen (toch niet voor langere tijd) en van sommige kreeg ik enorm veel last van bijwerkingen, zoals intense buikpijn en ook (nog meer) braken, zware uitslag over mijn hele lichaam en zomaar in slaap vallen (narcolepsie).

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik gestopt met deze medicatie in te nemen. Ik vertrouwde op paracetamol om de ‘gewone’ en behandelbare hoofdpijn te bestrijden en voor de rest beet ik op mijn tanden.

De komst van CBD

Maar een paar jaar geleden opende er een CBD-shop in hartje Antwerpen, waar mijn moeder CBD-olie kocht voor haar artritis.

Ik moet wel eerlijk zijn: sinds mijn 15e rook ik cannabis. Meestal gewoon om wat te kunnen ontspannen, maar het bleek ook te helpen tegen de pijn. Maar cannabis roken is niet altijd een optie, aangezien je dit niet mag doen op openbare plaatsen of op je werk of school. Daarbij komt dan ook nog dat het spijtig genoeg illegaal is in ons kleine Belgische zeiklandje.

Zowel mijn moeder als ik genoten van de voordelen die de aangekochte CBD-olie met zich meebracht, maar voor we konden verdergaan met de behandeling en een volgende ‘voorraad’ konden aankopen, werd elke CBD-shop in België gesloten door de federale overheid. Zomaar, zonder reden. Ik vermoed dat de grote farmaceutische sector zich bedreigd voelde door de groeiende CBD-industrie.

Dus was ik genoodzaakt om verscheidene CBD-merken uit te proberen die ik dan online kocht. De ene bleek al beter te werken dan de andere, tot ik op Nordic Oil stuitte via Instagram. Ik zag dat enkele van mijn mede-Instagebruikers lyrisch waren over dit bepaalde merk, dus dacht ik: waarom ook niet?

Ik legde contact met de mensen van Nordic Oil en binnen een week kreeg ik een doos opgestuurd met CBD-kauwgom, -olie, -lippenbalsem, een kalmerende -huidcrème en -spiercrème. Ook zaten er extra goodies in, zoals een steengoede thermosfles en sleutelhangers.

Foto: Geert Pieters

Mijn moeder kreeg van mij het pakje kauwgom en de spiercrème, omdat zij deze beter kon gebruiken, terwijl ik ernaar uitkeek om de olie en kalmerende huidcrème uit te proberen.

De CBD-olie wordt gemaakt van organisch geteelde hennep, wat een bonus was voor mij. Veel merken geven geen zier om duurzaamheid en hopen gewoon dat mensen alles kopen waar een CBD-label op geplakt is.

Kort een kleine beschrijving over de pluspunten van de CBD-olie:

 • Elk flesje is gevuld met 30 ml en bevat 500 mg CBD
 • Voor ongeveer 60 porties
 • Ongeveer 8 mg CBD per portie
 • Lichte versie voor beginners
 • Natuurlijke, “full-spectrum” olie voor een optimaal effect
 • Gemaakt van organisch geteelde hennep
 • Glutenvrij en vegan
 • Zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen

De olie heeft een aangename en unieke smaak met zijn eigen natuurlijke kenmerken. Daaraan kan je merken dat er geen andere smaken zijn toegevoegd, je gaat dus voor een pure beleving.

Ik gebruik de olie ‘s morgens door een paar druppeltje onder mijn tong of in mijn thee of tisane te doen. Dit zorgt ervoor dat ik de dag door geraak door mijn hoofdpijn te onderdrukken. Op de dagen dat ik mijn Nordic Oil gebruik, hoef ik nooit naar een paracetamol te grijpen. Mijn gebruik van deze medicatie is dus sterk geslonken, wat alleen ten goede kwam van mijn gemoedstoestand en mijn algemene gezondheid.

Mijn migraines langs de andere kant, bleven helaas nog komen maar minder frequent en ook niet meer zo extreem. Ik neem er voorlopig genoegen mee.
Deze CBD-olie helpt me echt om te kunnen functioneren als een normale person, zonder bijwerkingen of afkickverschijnselen wanneer ik even een pauze inlas in het gebruik hiervan.

Foto: Geert Pieters

Voor de psoriasis op mijn hoofdhuid en achter mijn oren gebruik ik de Nordic Oils Eyr – Skin Calming CBD Cream. De crème heeft een aangename doch pittige geur en maakt compleet komaf met de geïrriteerde en droge huid achter mijn oren en aan mijn haarlijn. Deze dermatologische problemen staken voor het eerst de kop op vorige
zomer en ik kan tevreden verkondigen dat mijn oren weer als nieuw zijn dankzij de hulp van Eyr!

Mijn hoofdhuid is nog niet helemaal genezen omdat ik de crème niet elke dag kan gebruiken, want mijn haar wordt er vettig van (net zoals bij elke crème of olie het geval zou zijn). Ik weet dat ik er geweldig uitzie met een hoed, maar die kan ik nu eenmaal niet elke dag dragen.

Zelf kan ik jullie geen review geven over de Thor – CBD Relief Gel omdat ik deze niet persoonlijk gebruik, maar als jullie dat graag willen ben ik meer dan bereid om er een te schrijven in samenwerking met mijn proefkonijn / mama.

Mocht je nog vragen hebben over de Nordic Oil producten, stuur me gerust een DM op Instagram (link hieronder te vinden) of neem een kijkje op hun website!

(Dit artikel is geschreven in kader van een samenwerking. Dit beïnvloedt Ripley haar mening echter niet.)

Ripley blogt over thee, spiritualiteit, tripjes en planten. Ook taboe-onderwerpen die mind opening zijn, schuwt zij niet. Je kan haar conscious content creation, travels en nog veel meer vinden op www.instagram.com/thejungalista

ENGLISH VERSION

I’m a chronic pain patient. For over 15 years, I’ve been having chronic headaches and migraines. This as the result of a discrimination based assault in high school. 

What does this mean?

I have a headache 24/24, 7/7 for the rest of my life, accompanied by at least a weekly migraine attack, that can last for several days. Over the years I’ve tried so many prescribed pharmaceutical drugs, that I couldn’t even count it on two hands if I wanted. Long story short: none of them helped (at least not in the long run) or caused severe side effects like intense stomach aches accompanied by (even more) vomiting, extreme rashes on my entire body and falling asleep like some narcoleptic.

I stopped taking those drugs about a decade ago, only relying on Paracetamol for the ‘regular’ and treatable headaches, while just biting through the pain.

Untill a few years back, a CBD shop opened in the heart of Antwerp city and it was my mother who initially purchased CDB oil for her arthritis.

Truth be told: I’ve been smoking cannabis since I was 15, mostly to just relax and unwind, which also helped with the pains. Needless to say that smoking cannabis isn’t always an option since you can’t do it in public/work/school. (And unfortunately it’s still illegal in this little hellhole, Belgium).

Both my mother and I were reaping the benefits of the CBD oil we purchased but before we were able to continue our treatment and buy another ‘batch’, the Belgian government closed every CBD shop in Belgium. Out of the blue. I guess Big Pharma felt the CBD industry breathing into their necks. 

After that I’d been trying out several different CBD brands that I bought online, one better than the other, untill I encountered Nordic Oil through Instagram. I noticed that some of my Insta-connections were raving about this particular brand so I decided to give them a chance.

In less than a week after my first contact with the people from Nordic Oil, I received a box with CBD gum, oil, lipbalm, akin calmingcream and muscle cream. (And additional goodies like the best thermos bottle ever and keychains).

Photo: Geert Pieters

I gave one pack of gum and the muscle cream to my mother, since she would benefit from it, while I was mainly looking forward to try out the oil and skin calming cream.

The CBD Oil is made from organically grown hemp, which is a big plus for me.A lot of brands don’t really care about sustainability and just hope that people buy everything with a CBD label slapped on it. 

 • Each bottle is 30ml and contains 500mg of CBD
 • Number of servings: 60
 • About 8mg CBD per serving
 • Light version for beginners
 • Natural full-spectrum oil for optimal entourage effect
 • Made from organically grown hemp
 • Gluten-free & vegan
 • Without colorants and preservatives

At this point, that’s good enough for me. This CBD oil really helps me function like a normal human being again, without any side effects or withdrawals when I take a break inbetween uses.

Photo: Geert Pieters

For the psoriasis on my scalp and behind my ears, I use Nordic Oils Eyr – Skin Calming CBD Cream. This cream has a pleasant yet spicy smell and does the trick to het rid of the irritated and flaky red/silver patches behind my ears and on the edge of my hairline. These dermatological issues popped up somewhere last summer and I can honestly say that my ears are back in the best shape with Eyr’s help! My scalp is still a work in progress since I can’t use the cream every day since it makes my hair greasy. (like every other cream or oil would) 
I know I look badass with a hat but it isn’t a look I can rock everyday! 

I personally can’t give you an honest review about Thor – CBD Relief Gel since I am not the one using it, but if you guys would like to read one, I’m more than happy to write one in collaboration with my testbunny/mother.

If you have any more questions about the Nordic Oil products, just send me a DM on Instagram (link below) or take a look at their website!

(This article is written for a collab. This doesn’t affect her opinion.)

Ripley blogs about tea, spirituality, her adventures and plants. She hate taboo’s so she will also talk about these subjects. You can find her conscious content creation, travels and much more op www.instagram.com/thejungalista

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *