Ondertussen is 2022 begonnen en kunnen we stilaan 2021 achter ons laten. 2021 is voor mij, zacht uitgedrukt, een heel turbulent jaar geweest. Des te meer dat ik klaar ben voor 2022.
Dankzij Kathleen werd ik geïnspireerd om een lijstje te maken met 22 dingen die ik dit jaar wil doen. Ben je benieuwd? Lees dan hieronder verder!

 1. Mijn ondernemingsnummer aanvragen en mijn eigen zaak starten
  In 2021 heb ik een verdiepende reis gehad op vlak van spiritualiteit. Ik heb twee cursussen gevolgd over Reiki en ben mezelf hierin aan het verdiepen. Voor mij voelt het al langer aan dat ik mijn eigen ding meer en meer wil doen, dus heb ik besloten in 2022 te starten als holistische ondernemer. Je kan al meer vinden hier op Instagram. .
 2. 52 boeken lezen
  Ik ben een echte boekenwurm en lezen is mijn manier van ontsnapping in het dagelijkse leven. In 2021 ben ik er in geslaagd om 45 boeken te lezen en nu zou ik het fantastisch vinden moest het lukken om er elke week één te lezen.
  Mijn favoriete boek van 2021? Ongetemd leven van Glennon Doyle en Think like a monk van Jay Shetty . (Hier voeg ik geen link toe naar de winkel want je kan deze best in je plaatselijke boekenwinkel kopen.) .
 3. Minder spullen kopen
  Ik geef eerlijk toe: spullen kopen, daar ben ik goed in. Eigenlijk niet iets om trots op te zijn, dat besef ik goed. Maar bij mij (en ik ben er zeker van bij velen) is dit een oude gewoonte dat er is gekomen om je een beter gevoel te geven. Zelf besef ik dat dit gewoon een stuk minder mag. Vanaf nu zijn er een aantal regels die ik na ga: ‘Heb ik het ECHT nodig?’ (9/10 keren gaat het antwoord ‘nee’ zijn), ‘Is het nuttig voor mijn gezondheid/mijn praktijk?’, ‘Kan ik het tweedehands vinden?’ en ‘Ik zal er 30 dagen over nadenken, als ik er dan nog aan denk kan het overwegen om het toch te kopen.’ .
 4. Vaker opruimen
  Deze past eigenlijk mooi hierboven. Minder spullen kopen en meer spullen wegdoen. Dat zou ideaal zijn. We hebben in april 2021 onze woonkamer/eetkamer gerenoveerd en heel veel weg gedaan. Daardoor hebben we ruimte en dat geeft ons eigenlijk echt rust. Er is nog heel veel troep thuis dat dringend weg mag, hoor. Dus dat wordt ons project van 2022 in huis: veel troep wegdoen. Enkele reis naar de kringloopwinkel. .
 5. Mijn eigen grenzen bewaken
  Ik ben iemand die graag anderen plezier doet. Heel de tijd door, met als gevolg dat ik mezelf vaak voorbij loop. Als er iets is dat 2021 heeft laten zien, dan is het wel dat dit mij niet dient. Mijn lichaam verdient het om naar te luisteren en ik verdien het om te zorgen dat ik mijn dromen naga maar dat ik ook voldoende rust en ontspanning inbouw. De boog kan niet altijd gespannen staan. .
 6. Meer connecten met gelijkgestemde zielen
  Ik haal heel veel energie uit contact met andere mensen. Zeker als ze met gelijkaardige dingen bezig zijn zoals mezelf. Door samen te zitten en te praten, krijg je heel fijne inzichten die je anders niet zou krijgen. Ik wil dus echt minstens 4 keer samen zitten met andere mensen dat ook bezig zijn met een spirituele onderneming, gewoon alleen al om even te praten en te kunnen ventileren. .
 7. Een webinar maken en geven over endometriose
  Samen met Valerie van Moment Content heb ik een vzw opgericht om vrouwen met endometriose te ondersteunen. Endometriose maakt deel uit van ons leven en we doen er graag iets goed mee. Het is nodig dat er het nodige bewustzijn en aandacht voor is, en dat vrouwen de correcte informatie krijgen over deze ziekte. Om nog meer vrouwen hierin te kunnen ondersteunen en ook hulpverleners (zoals psychologen, therapeuten, coaches,…) ga ik dit jaar een webinar maken over wat endometriose juist is en hoe dit invloed heeft op je leven (wat vaak nog wordt onderschat). _ Trouwens, je kan onze website van Behind Endo Stories bekijken door hier te klikken, de link naar onze Instagram vind je hier, en tenslotte kan je langs hier lid worden van onze Facebook community. Wees welkom! . .
 8. Per week/twee weken een artikel delen
  Heel eerlijk? Ik hou van schrijven en toch heb ik het de laatste maanden te weinig gedaan. Ik zat meer in mijn hoofd , in mijn eigen wereldje, en delen lukte opeens niet meer. Schrijven? In mijn dagboek vloeide het eruit maar hier? ‘Writer’s block’ zoals ze dat zeggen. Maar ik miste het wel. Dus daar wordt terug werk van gemaakt. .
 9. Cursussen volgen en afwerken
  Ik ben iemand dat heel graag bijleert over verschillende dingen. Tegenwoordig vind je overal wel een cursus voor en die heb ik ook gekocht voorbije maanden. Alleen ze daadwerkelijk doen, dat is wel nog iets anders. Dus mijn voornemen is om elke maand minstens met één cursus bezig te zijn. Dan haal ik waarde uit mijn geld. .
 10. Regelmatig een dagje weggaan , met mijn man of alleen Ik hou ervan de toerist uit te hangen en rond te slenteren in een stad. Gewoon ergens rustig starten met een koffietje, rond wandelen, verkennen , iets eten, verder wandelen, verkennen. Ik hou er van maar vorig jaar heb ik er geen tijd voor gemaakt spijtig genoeg. Dit jaar toch zeker 2 keer doen. .
 11. Nog meer schrijven in mijn dagboek
  Mijn dagboek is eigenlijk mijn uitlaatklep geworden. Dat is echt mijn plekje waar ik alles kan noteren, zonder dat er van iemand uit veroordeling komt. Zalig. Dus deze gewoonte wil ik blijven doen, alleen nog iets meer eigenlijk. .
 12. Meer wandelen met Tina en Thor
  En daarmee bedoel ik echt een dagje weg gaan, samen met mijn man en de twee hondjes. In oktober is Thor bij ons gekomen (een rescue dog uit Spanje , van ondertussen 11 maanden oud) en die heeft energie voor 10. Dus wandelingen zijn voor hem zalig en Tina geniet er ook van. Dus tijd dat we gewoon rustig de natuur gaan verkennen, gaan genieten van wandelingen onder ons. Als je aanraders hebt voor mooie gebieden om te wandelen met honden, laat het mij zeker weten! .
 13. Zorgen voor familiehulp/poetshulp in huis
  Ik ben met verschillende dingen bezig en ik haat poetsen. Dus misschien eens werk maken van een poetshulp die mij ontlast van de dagelijkse karwijtjes. .
 14. Werk maken van een fijne ochtend/avondroutine
  Om goed mijn dag te starten helpt het echt voor mij echt als ik een leidraad heb dat ik elke dag volg. Net hetzelfde voor de avond. Elke avond een infusie drinken met kalmerende kruiden helpt me echt tot rust te komen. Maar op momenten dat het drukker is, vergeet ik deze dingen dus vandaar de reminder. .
 15. Een skincare routine houden
  Ik heb een aantal fijne gezichtsproducten die ik gebruik en heel fijn vind, alleen is het vaak zo dat ik ze een week gebruik en dan vergeet. Toch merk ik dat dit voor mij juist een echt geniet momentje is. Dus meer doen dit klein self care momentje. .
 16. Meer bewegen/sporten
  Bewegen/sporten en ik : dat is een haat/liefdeverhouding. Maar ik wil alles doen dit jaar om mijn gezondheid te verbeteren, dus daar hoort dit ook bij. Meer bewegen/sporten in de zin van yoga, dansen, pilates. Gewoon wat ik leuk vind zonder mezelf te verplichten om een bepaald schema te volgen. .
 17. De lat minder hoog te leggen
  Ik leg de lat voor mezelf heel makkelijk heel hoog. Voorbeeld: ik vind plantaardig eten heel belangrijk maar op dagen dat mijn energie laag is , durf ik al eens veggie te eten (wegens gemakzucht in de zin van: een veggie opwarmmaaltijd is makkelijker te vinden dan een vegan bij mij in de buurt). Op die dagen kan ik daar zo over stressen, terwijl ik eigenlijk wel mijn best doe om zoveel mogelijk plantaardig te koken alsook zero waste. Dus meer mildheid voor mezelf. . .
 18. Eigen kruiden kweken
  Ik heb absoluut geen groene vingers dus in mijn hoofd is dit een onhaalbaar project. Langs de andere kant, als ik er niet eens mee ga starten, gaat het nooit lukken. Dus dit jaar is hét jaar. Help a sister out en deel jullie tips in de comments! .
 19. Groenten fermenteren
  Dit is iets dat ik ook heel graag eens wil proberen. Gefermenteerde groenten zijn zoo gezond en eigenlijk ook heel lekker. Er is zoveel informatie over te vinden over hoe je dit moet doen, dus eigenlijk is dit gewoon iets van proberen en gewoon doen. .
 20. Meer mijn dankbaarheid uitdrukken
  Dankbaarheid uiten is één van de makkelijkste manieren om u eigenlijk vrij snel beter in u vel te voelen (en om hoger te gaan qua energiefrequentie). Dus meer noteren waar en voor wie ik dankbaar ben en ook eens uitspreken. .
 21. Op reis gaan naar Zwitserland (of Duitsland)
  Ergens in de natuur met de twee hondjes (en ja, mijn man mag ook mee). Genieten in de natuur in de rust met mijn drie grote liefdes. Yes please! .
 22. Op retraite gaan
  Even ondergedompeld worden door informatie, met goede voeding. Zonder continu in contact te staan met de buitenwereld. Yes please

Wat is iets dat jij graag wilt doen in 2022? Je moet niet aan 22 komen zoals ik, maar laat je niet tegenhouden! 😉

Esmeralda is de leading lady van Heartfully Conscious. Ze neemt je mee in haar zoektocht naar een natuurlijker, groener leven. Je kan haar hier volgen op Instagram.

Pin It on Pinterest

Share This