Dit is een close up afbeelding. In de rechter bovenhoek van de afbeelding zie je een frisse roze bloem op een donkergroene ondergrond. Aan de bovenkant van de afbeelding zijn kleine, complementaire witte bloemetjes te zien.
Het focuspunt van de afbeelding is een wit kristal op een zachte, witte ondergrond.

Momenteel zit ik in een fase waar ik heel veel bijleer over energie; Niet de energie die ons licht doet branden maar de soort energie die in alles wat bestaat zit. Ik heb daar al heel wat uit kunnen leren voor mezelf en dus wil ik dit ook heel graag met jullie delen.

Alles in het universum bestaat uit energie. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. Niet alleen objecten, maar ook mensen hebben een trillingsfrequentie. Zet je een spirituele bril op, dan zie je deze frequentie als jouw energetische staat van zijn. Dit persoonlijke energiesysteem kan flink worden verstoord. Zeker als je niet lekker in je vel zit kan je vatbaar zijn voor negatieve energie. De 3 technieken in dit artikel helpen om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën van anderen en maken jou tot bodyguard van je eigen energieveld.

Met deze 3 technieken bescherm jij jezelf tegen negatieve energie

Als je om wat voor een reden dan ook energetisch uit balans bent, is het voor mensen met een tekort aan levenskracht een stuk makkelijker om energie bij jou af te tappen. Ook voelen mensen met slechte bedoelingen vaak instinctief aan dat er meer ruimte is om jou voor hun karretje te spannen of te manipuleren.

Als je contact maakt met mensen ontstaat er namelijk altijd een ‘energiekoord’ en vindt er een uitwisseling plaats. En die is helaas niet altijd positief. Gelukkig zijn er allerlei technieken om jezelf energetisch te beschermen. Kies vooral voor een manier die bij jou past. Wat voor de één werkt kan voor de ander nul komma nul effect hebben.

1. Visualiseer een beschermende licht

Zodra je je gewaar wordt van een negatieve vibe om je heen, probeer dan direct stevig te aarden in je eigen energie. Begin met een aantal diepe buikademhalingen. Visualiseer vervolgens dat je met sterke wortels vanuit je voeten, handen en stuitje verbonden bent met de aarde. Stel je vervolgens voor dat je omringd bent door een beschermende, helder licht dat jou van je omgeving afschermt.

Het fijnst is het als je aan het begin van de dag al bewust je eigen energieveld neerzet. Bijvoorbeeld, door een ochtendmeditatie of met een korte ademhalings- of visualiseringsoefening voor je de deur uit gaat; dan ben je om te beginnen al wat minder vatbaar voor andermans vibraties. Maar ook ‘ter plekke’ een aantal seconden nemen om actief te aarden kan een krachtig effect hebben.

Een gras perk. De auteur zit n kleermakerszit op het gras met de armen ontspannen op de knieën. Ze Heeft de ogen gesloten en er schijnt zonlicht in haar gezicht. Ze mediteert. Ze heeft lange lichtbruine, lichtgolvende haren. Haar haar ligt over haar rechter schouder. Ze draagt een licht blauwe jurk met kleine bloemetjes op. Achter haar staat een hek en bomen. Het is een heldere, zonnige dag.
Foto: Tina

2. Vind de bron van negatieve energie

Probeer als je negatieve energie vanuit je omgeving ervaart vanuit jouw lichtbol te onderzoeken wat de bron is van deze energie. Is het één persoon, een groepje mensen, of misschien zelfs een object? Is het iemands gedrag, gezichtsuitdrukking of taalgebruik?

De bron van de negatieve energie op deze manier lokaliseren en concreet maken, zorgt ervoor dat deze automatisch kleiner en minder bedreigend wordt. Bovendien kun je negativiteit makkelijker mijden wanneer je weet waar het vandaan komt.

3.  Gebruik kristallen om jezelf te beschermen tegen negatieve energie

Heb je in je leven te maken met een toxische baas, collega of familielid? Lukt het jou maar niet om negatieve energie van je af te zetten? Misschien helpt het wel wanneer je één van deze 6 kristallen bij je draagt. Elk kristal heeft namelijk andere eigenschappen, maar één ding hebben de kristallen in dit lijstje gemeen: ze beschermen je tegen negatieve energie.

> Pyriet

Pyriet is een prachtige, donkere steen met een gouden gloed. Dit kristal weert je tegen de schadelijke effecten van technologie. De energie van pyriet heeft een kalmerend effect op lichaam en geest.

> Zwarte jade

Jade zorgt ervoor dat je de verbinding met je intuïtie aangaat. Hierdoor word je extra bewust van mensen en situaties met een negatieve connotatie.

Draag de zwarte jade zo dicht mogelijk bij jou (bv. aan een ketting) zodat je optimaal kan vertrouwen op je intuïtie.

> Kwarts

Kwarts is één van de meest dynamische kristallen. Kwarts kan negatieve energieën weren en positiviteit aantrekken.

Ook kwarts is een prima steen om als juweel te dragen. Draag je de kwarts dicht bij je, vergeet dan niet om een specifieke intentie te formuleren omtrent het weren van negativiteit.

Men ziet een neutrale ondergrond met daarop een gouden dienblad in de vorm van een blad. Op dit dienblad liggen twee maanvormige bergkristallen. De ene groter dan de ander. De kleinste bergkristal ligt vooraan.
Foto: Tina

> Zwarte toermalijn

Toermalijn is geweldig om een positieve leef- en werkruimte te creëren. Het is een krachtige beschermer voor negatieve energie.

Plaats je de zwarte toermalijn bij de voordeur, dan bescherm je je huis tegen negatieve energieën.

> Zwarte obsidiaan

Zwarte obsidiaan heeft een unieke kalmerende energie. Dit kristal helpt je om naar de positieve aspecten van het leven te kijken.

Neem zwarte obsidiaan vooral mee naar de plaatsen waar je het meest frustratie voelt. In het verkeer, op je werk of misschien wel bij familie.

Ga met deze tips aan de slag en laat ons weten wat je ervaring is!

Heel veel licht en liefde,

Tina

Tina is spirituele ambassadeur voor Heartfully Conscious. Je kan haar hier volgen op Instagram.

Pin It on Pinterest

Share This